Pearl Jam zveřejnili song z filmu Twenty, ten odkryje život kapely

Vydáno 20.08.2011 | autor: redakce

Pearl Jam zveřejnili dosud nevydaný song Crown of Thorns ze soundtracku k filmu Twenty. Ten bude retrospektivním dokumentem o kapele a do kin by měl jít v září tohoto roku. Autorem písně je Andrew Wood, zesnulý frontman skupiny Mother Love Bone. Právě z té vzešli Pearl Jam.

Pearl Jam zveřejnili song z filmu Twenty, ten odkryje život kapely Pearl Jam zveřejnili song z filmu Twenty, ten odkryje život kapely


pearljamNa konci osmdesátých let vládla hudební scéně v Seattlu skupina Mother Love Bone. K úspěchu jí pomohla významně osobnost a charisma frontmana Andrew Wooda. Ten zemřel jen pár dní před vydáním jejich debutového alba Apple na předávkování heroinem. Zbylí členové založili skupinu Pearl Jam. Eddie Vedder se ke kapele připojil a stal se jejím zpěvákem.

 V září tohoto roku by měl být hotov retrospektivní film o kapele Pearl Jam Twenty, jehož režie se ujal Cameron Crowe. Na jejím soundtracku nechybí ani song Crown Of Thorns, který napsal Andrew Wood. Premiéra filmu by se měla odehrát na filmovém festivalu Toronto International Film Festival v září.

 Nyní si jí můžete poslechnout v podání Pearl Jam s Eddie Vedderem v čele.

 

Text: kofo

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít