Zítra startuje benefiční festival On The Road, pořádá ho Vypsaná fiXa

Vydáno 25.08.2011 | autor: redakce

Šestý ročník benefičního festivalu On the Road letos uvítá Lenku Dusilovou, Visací zámek, Mňágu a Žďorp a samožrejmě i Vypsanou fiXu. Ta je spolupořadatelem akce. Ve dnech 26. a 27. srpna uvítá areál autokempu u Lázní Bohdaneč téměř dvě desítky hudebních těles. Letošní novinkou bude druhá scéna, na které vystoupí kromě zajímavých divadelních souborů i začínající literáti.

Zítra startuje benefiční festival On The Road, pořádá ho Vypsaná fiXa Zítra startuje benefiční festival On The Road, pořádá ho Vypsaná fiXa

20110529_vfpromo_0038Celý festival vzniká ve spolupráci s pardubickou skupinou Vypsaná fiXa. „Tento rok jsme se konečně odhodlali a rozhodli jsme se udělat druhou scénu, na které se budou moci prezentovat  i mimohudební záležitosti. Vše si vzala na starost naše kamarádka Dáša Weisbauerová, a myslím, že jako začátek je to více než dobré,“ řekl člen pořádajícího sdružení Dea Dealbata a zároveň frontman Vypsané fiXy Michal „Márdi“ Mareda. Podle jeho slov na příchozí čeká také pořádná porce muziky. „Rozhodně se těším na staré pankáče Visací zámek, pak k nám dorazí třeba Lenka Dusilová nebo Mňága a Žďorp,“ uvedl Márdi.

Vedle zaběhnutých interpretů zahrají i mladé formace. Márdi zmiňuje například Queens of Everything, kteří mísí rockabilly s dalšími hudebními žánry, nebo dívčí šanson Myštet. Silnou stránku akce vidí Márdi v jejím programu. „Snažíme se nekopírovat ostatní festivaly. Letos přinášíme do našeho kraje kapely, které tu delší čas nehrály. Mám na mysli třeba právě Visací zámek nebo Mňágu a Žďorp. Vedle těchto skupin dáváme prostor i mladým začínajícím tělesům. Letos to budou pardubičtí Sabrage nebo Slamer Banger,“ dodal Márdi.

Venkovní hudební festival se v areálu autokempu U Čochtana koná již osmým rokem. První dva ročníky se však jmenovaly Kalkata fest. Poté vznikl On the Road. Vstupné je přímo na místě 150 korun na den.



Text: TZ, kofo 

zavřít