Yellowcard už zítra poprvé v Čechách, patřit jim bude Lucerna Music Bar

Vydáno 30.08.2011 | autor: redakce

Už zítra čeká pražský Lucerna Music Bar vzácná návštěva. Do Čech konečně přijíždí autoři hitů Way Away, Ocean Avenue nebo Only One - američtí Yellowcard. Jako předkapela se představí Vídeňáci 3 Feet Smaller.

Yellowcard už zítra poprvé v Čechách, patřit jim bude Lucerna Music Bar Yellowcard už zítra poprvé v Čechách, patřit jim bude Lucerna Music Bar

yellowcardYellowcard vznikli v Jacksonville na Floridě už v roce 1997 coby parta nadšených teenagerů. Zpočátku hráli řízný a melodický hardcore punk, ne nepodobný tvorbě skupin jako Descendents, Insted, Lifetime, Saves The Day, Shelter či Fastbreak. S příchodem současného zpěváka Ryana Keye, o dva roky později,  začal jejich sound směřovat více k pop-punku a melancholickému emo-core, s výrazným vlivem kapel jako Face To Face, Lag Wagon, The Get-Up Kids, Samiam, Jimmy Eat World či Gameface. Po několika letech neúnavného snažení se kapele podařilo prorazit až na samý vrchol. V roce 2002 podepsala smlouvu s vydavatelstvím Capitol Records. O rok později vypustila do světa album Ocean Avenue, kterého se do dnešního dne prodalo takřka dva miliony kopií, a které v jednu chvíli vystoupalo až na 13. příčku žebříčku nejoblíbenějších alb v USA. O několik měsíců později se mu dostalo značné pozornosti i v Evropě, Českou republiku nevyjímaje.

Po masivním úspěchu Ocean Avenue vydali Yellowcard další dvě alba, Lights And Sounds a Paper Walls, která matematicky dosáhla nižších čísel, přesto však sklidila ovace u příznivců kapely. Zejména díky singlům Rough Landing Holly a Light Up The Sky.

V roce 2008 se kapela - znavena psychickým tlakem, způsobeným neustálým koncertováním a vyplňováním pauz mezi ním dokola se opakujícími procesy jako skládáním hudby, pobyty v nahrávacím studiu, natáčením klipů či únavnou komunikací s médii - rozhodla dopřát si časově neohraničenou pauzu. Toto rozhodnutí se posléze ukázalo jako nejlepší možné. Yellowcard se po dvou letech sešli (pouze s jednou personální obměnou na postu baskytaristy) v optimální pohodě, a plni entuziasmu pro kontinuální fungování kapely. Na konci loňského roku pak nahráli zbrusu nové album When You're Through Thinking, Say Yes (vyšlo 22. března 2011), jemuž se vzápětí dostalo nejpozitivnějšího hodnocení od vydání Ocean Avenue. Yellowcard se paralelně s vydáním alba vydali na světové turné, které by mělo trvat minimálně 10 měsíců. Po nadšených reakcích návštěvníků koncertů v USA a Velké Británii se na přelomu srpna a září usmálo štěstí i na evropské fanoušky.

Vstupenky jsou k dostání v předprodejní síti Ticketportal za 465 korun. 



Text: TZ, kofo 

zavřít