Glen Hansard zahraje sólově 30. září v pražském Divadle Archa

Vydáno 31.08.2011 | autor: redakce

Glen Hansard se vrací do Prahy. Po pěti letech vystoupí na sólovém koncertě v Divadle Archa, tedy bez domovské kapely The Frames či Markéty Irglové. Pražský koncert se uskuteční v rámci evropského turné, které zahájí po skončení série amerických koncertů s Eddie Vedderem, frontmanem Pearl Jam. V roli hosta se v Arše přestaví Mark Geary.

Glen Hansard zahraje sólově 30. září v pražském Divadle Archa Glen Hansard zahraje sólově 30. září v pražském Divadle Archa

glen_hansardPo více jak pěti letech vystoupí 30. září v České republice na sólovém koncertě v Divadle Archa Glen Hansard. Bez své domovské kapely The Frames i oscarové partnerky Markéty Irglové.

Kdo samostatný koncert tohoto irského barda kdy viděl, jistě potvrdí, že se jedná o výjimečný, strhující zážitek, ať již hraje na děravou akustiku Takamine nebo ošuntělého elektrického Fendra Telecaster. Hansardův osobitý pěvecký projev, který umí hladit i ohlušit, se na světové hudební scéně stal již pojmem.

Pražský koncert se uskuteční v rámci evropského turné, během něhož Hansard absolvuje dvanáct koncertů v desíti zemích. Turné zahájí vzápětí po skončení série amerických koncertů s Eddie Vedderem (frontmanem Pearl Jam), kterému Hansard hostoval na jeho poslední sólové desce.

Posluchači se mohou těšit na Hansardovy klasické skladby z reperoáru The Frames i Swell Season, ale také na řadu nových písní z období posledních dvou let.

Vstupenky jsou k dostání na pokladně Divadla Archa za 400 korun. 



Text: TZ, kofo
zavřít