Dream Theater se vrací s novým albem, bude k dostání i speciální CD/DVD set

Vydáno 02.09.2011 | autor: redakce

Dream Theater byli nedávno vyhlášeni časopisem Rolling Stone, vedle například Jethro Tull nebo Genesis, jednou z nejlepších progresivních rockových kapel. Nyní se vrací po dvou letech s novým albem Dramatic Turn Of Events. V České republice bude k dostání také verze CD/DVD set. Ten bude obsahovat dokument o konkurzu na nového bubeníka kapely.

Dream Theater se vrací s novým albem, bude k dostání i speciální CD/DVD set  Dream Theater se vrací s novým albem, bude k dostání i speciální CD/DVD set

dream-theater-49313Dream Theater, kteří byli nedávno vyhlášeni časopisem  Rolling Stone  jednou z nejlepších deseti progresivních rockových kapel všech dob se vrací 12. září s albem A Dramatic Turn Of Events. Kapela prodala po světě přes deset miliónů alb a DVD, nyní přichází po dvou letech s novým albem, kde zároveň poprvé uslyšíme nového bubeníka Mikea Manginiho.

Dream Theater vznikli v roce 1985 pod názvem Majesty. Tvořili ji John Petrucci, John Myung a Mike Portnoy.  Přestože docházelo k personálním změnám, jádro tvořili tři původní  hudebníci, které doplnili James LaBrie a Jordan Rudess. V loňském roce z kapely odešel Mike Portnoy a v říjnu 2010 proběhl konkurs na nového bubeníka, jehož post získal Mike Mangini.

Dream Theater vydali své zatím poslední desáté album Black Clouds & Silver Linings v červnu 2009. Album bodovalo v Eurochart Hot 100 na 1. místě.
Black Clouds & Silver Linings je prozatím vrchol jejich pětadvacetileté kariéry. Album pochválili recenzenti i tisíce fanoušků. 

 Kromě standardní verze bude v ČR A Dramatic Turn Of Events v prodeji také jako CD/DVD set, který bude  obsahovat  The Spirit Carries On, šedesátiminutový dokument o konkurzu na nového bubeníka Dream Theater. 

 A zatímco první část turné zavedla Dream Theater letos v červenci i do České republiky na festival Benátská noc, aktuálně se kapela společně s formací Trivium vydává na koncerty po Severní Americe.

 

Text: TZ, kofo
zavřít