Freddie Mercury by včera oslavil 65 let. Hudební svět vzpomínal

Vydáno 05.09.2011 | autor: redakce

Freddie Mercury by 5. září oslavil své 65. narozeniny. Mnoho osobností hudební scény včera zavzpomínalo na tohoto mimořádně nadaného zpěváka Queen, který zemřel v listopadu roku 1991 ve věku 45 let. Podívejte se, jak na Mercuryho vzpomíná frontman My Chemical Romance Gerard Way, zpěvačka Katy Perry, bubeník Foo Fighters Taylor Hawkins a frontman The Smashing Pumpkins Billy Corgan. 

Freddie Mercury by včera oslavil 65 let. Hudební svět vzpomínal Freddie Mercury by včera oslavil 65 let. Hudební svět vzpomínal

Zpěvák My Chemical Romance Gerard Way nahrál speciální video, kde o Queen hovoří jako o pravděpodobně nejvýznamnější kapele, která kdy jeho kapelu ovlivnila. Společné vystoupení s Brianem Mayem označil za jeden z nejúžasnějších momentů jeho života.


 

Před založením Queen hrál Brian May společně s Rogerem Taylorem v kapele Smile. Freddie byl jejich velký fanoušek. Brian May zavzpomínal na Mercuryho prostřednictvím speciálního Google blogu: "Potkal jsem poprvé Freddieho na našem koncertě, byl krásný a překvapivě plachý. Pochválil naše vystoupení a měl spoustu nápadů, do kterých se chtěl pustit jako náš zpěvák. Nebyl jsem si jistý, jestli ho mám brát vážně, ale on věděl, že má pravdu."

Katy Perry se také přidala se svým vzkazem. Mercurymu vděčí za inspiraci, bez které by se do pěvecké kariéry nikdy nepustila.


 


Z kapely Foo Fighters natočil speciální vzpomínkový videovzkaz bubeník Taylor Hawkins. Ve zhruba půl minutovém záznamu říká: "Freddie, chybíš nám a milujeme tě. Dlužím ti hrozně moc, váš koncert byl první, který jsem viděl a od té doby jdu za svým snem. Dlužím ti to."
 



Frontman The Smashing Pumpkins Billy Corgan se nechal prostřednictvím videozáznamu slyšet: "Přál bych si, abych uměl zpívat alespoň z poloviny tak dobře jako on. Byl hudebním vizionářem a v mnohém mě inspiroval."


 
 

Závěrem přidáváme krátké, zhruba 90 vteřin trvající kreslené video, které vzniklo v rámci Google doodle. V hlavní roli samozřejmě s Freddie Mercurym.




Text: kofo
freddie_hp

 

zavřít