Debbie Harry z Blondie závidí Beyoncé

Vydáno 06.09.2011 | autor: redakce

Debbie Harry se v rozhovoru pro americký hudební magazín Billboard zmínila, že by si přála být tolik hitů jako BeyoncéBlondie stali jednou z kultovních kapel sedmdesátých let. Prodali přes 40 milionů alb a na kontě mají mnoho hitů jako Heart Of Glass a The Tide Is High. Pravděpodobně to 66leté zpěvačce nestačí.

Debbie Harry z Blondie závidí Beyoncé Debbie Harry z Blondie závidí Beyoncé

deborah-harryDebbie Harry založila v polovině sedmdesátých let společně s kytaristou Chrisem Steinem jednu z kultovních kapel americké rockové hudby. Blondie se řadí mezi přestavitele raného amerického punku a new wave. Prodali na 40 miliónů alb a mají na kontě hity jako Heart Of Glass, The Tide Is High, One Way Or Another nebo Call Me.

Debbie Harry pravděpodobně tohle všechno zcela nestačí, protože se v rozhovoru pro americký hudební časopis Billboard zmínila, že by si přála mít na kontě tolik hitů, jako má Beyoncé. Ta 4. září oslavila třicáté narozeniny.

 Zpěvačka Blondie se přiznala, že zbožňuje umělkyně jako Beyoncé: „Jsem spokojená s tím, co jsme s Blondie dokázali, ale být tak skvělý bavič a performer jako Beyoncé, to by bylo skvělé. Moc bych si přála dělat něco podobného. Její nahrávky a především její zpěv, to je něco neskutečného. Přála bych si, abychom měli také tolik hitů."

Na otázky kolem 40letého výročí Debbie Harry dodala, že nemá příliš ráda hloubání ve vzpomínkách a otáčení se zpět.

Blondie jsou jako kapela stále aktivní. Po reunionu v roce 1997 vydali dvě studiová alba No Exit a The Curse of Blondie. V březnu tohoto roku pak vyšlo album Panic Of Girls, které již jejich devátým albem.

Recenzi na toto album si můžete přečíst ZDE.

 

Text: kofo


debbie_harry_hp 1

 

zavřít