Enter Shikari se vrací do Čech, už 14. září vystoupí v pražském klubu Roxy

Vydáno 06.09.2011 | autor: redakce

Fanoušci post-hardcoru už dávno vědí, co se bude dít 14. září v Roxy. Do Prahy se vrací po dvou letech Enter Shikari. Krom songů z jejich dvou alb Take To The Skies a Common Dreads  bychom se také mohli dočkat věcí ze třetí studiovky, kterou má kapela v plánu vydat v lednu příštího roku. Support pro jejich vystoupení obstarají Your Demise a Letlive.

Enter Shikari se vrací do Čech, už 14. září vystoupí v pražském klubu Roxy Enter Shikari se vrací do Čech, už 14. září vystoupí v pražském klubu Roxy

enter-shikariDo Prahy se opět vrací britští Enter Shikari. Skvěle míchají post-hardcore s prvky elektroniky, dub stepu a drum and bassu. Dohromady se dali v roce 2003 v Herdfordshiru. Jeden z významů slova Shikari je lovec a přesně to jsou taky Enter Shikari. Na pódiu lítá Rou Reynolds jako utržený ze řetězu a bubeník Rob Rolfe je bravurní mistr hecovač. Ten, kdo měl možnost vidět je na předchozím koncertě v Praze nebo v roce 2008 na festivalu Rock For People, určitě přikývne.

Kapela nahrála zatím dvě alba Take To The Skies (2007) a Common Dreads (2009). Loni potěšili fanoušky vydáním nové skladby Destabilise.

Přestože Londýn a potažmo celá Velká Británie disponuje nepřeberným množstvím nahrávacích studií, Enter Shikari se rozhodl nahrát svou třetí studiovou desku v Bangkoku. Do jednoho z tamních studií se zavřeli začátkem května a skončili v polovině června. Venku už je první singl desky Quelle Surprise. Třetí album by mělo vyjít v lednu příštího roku.

V červnu tohoto roku navíc vydali live CD a DVD, které vyšlo pod jednotným názvem Live From Planet Earth a je ideální pozvánkou na jejich koncert v Roxy, který je přichystán už na 14. září.

Vstupenky jsou k dostání v předprodejní síti Ticketportal za 466 korun (+ poplatky). Na místě pak za 500 korun na pokladně klubu Roxy.

 

Takhle si Enter Shikari užívali během nahrávání v Bangkoku: 



Text: kofo

zavřít