Slet bubeníků slaví kulatiny, láká i na Zdeňka Bínu z -123 min.

Vydáno 09.09.2011 | autor: PR

Letos proběhne už desátý ročník Sletu bubeníků, na němž zvou přední čeští bubeníci či perkusisté své kolegy ze světa ke společnému jamování. První vystoupení bude na programu 18. října v jizerské Smržovce. 

Slet bubeníků slaví kulatiny, láká i na Zdeňka Bínu z -123 min. Slet bubeníků slaví kulatiny, láká i na Zdeňka Bínu z -123 min.

pavel fajt_sletPavel FajtNázev Slet bubeníků není náhodný, protože hudebníci se opravdu slétávají doslova z celého světa. Napřed se na mnoho dní uzavřou před světem na odlehlém místě v Jizerských horách, kde společně vzývají hledačství a hudební inspiraci.

Každý hudebník vnáší do společné dílny své muzikální zkušenosti, vlastní kulturní tradici, hudební vzdělání; každý do společné tvoření přichází s vlastními nápady.

Slet bubeníků
v roce 2011 je zaměřen na setkání několika hudebních oblastí. Základ tvoří jako vždy hráči na klasické západní bicí nástroje používané v rockové i ethno hudbě (Grohowski, Fajt, Koudelka), ty podpoří latinsko-americká rytmika Miloše Vacíka a africký styl Ephraima Goldina.


Arabské bubny a indické hudební nástroje, především tabla, bude obhospodařovat Tomáš Reindl. Atmosféru dotvoří známý kytarista Zdeněk Bína, který po rozpadu skupiny -123 minut vystupuje sólově.

Přehled koncertů:

18.10. Smržovka,  Parkhotel
19.10. Trutnov,  Uffo
20.10. Ústí nad Orlicí, Klubcentrum
21.10. Kroměříž, Kulturní dům
22.10. Brno, Fléda
23.10. Rožnov p.R,. Společenský dům
24.10. Olomouc, U klub
25.10. Praha, Lucerna MB
26.10. Nový Bor, Divadlo



zdroj: TZ, mp
 

zavřít