Jasná páka slaví kulatiny novým albem a vyjíždí na turné

Vydáno 14.09.2011 | autor: PR

Jasná páka letos slaví třicet let od založení, a co by to bylo za oslavu bez nového alba a turné! O tom, že to David Koller a Michal Ambrož myslí vážně, svědčí nový singl s názvem No Sex, No Drugs a sedmnáct koncertních zastávek – tour začne 20. září koncertem v Plzni.

Jasná páka slaví kulatiny novým albem a vyjíždí na turné Jasná páka slaví kulatiny novým albem a vyjíždí na turné

koller_pakaV roce 2006 uběhlo 25 let od založení Jasné páky a při té příležitosti skupina Hudba Praha, jako ideová pokračovatelka, uspořádala výroční turné. Za tímto účelem se spojila s výraznou postavou brněnské nezávislé scény Petrem Vášou, se kterým se již v minulosti potkala při příležitosti oslav desetiletého výročí.

Zároveň se sešli po letech dva zakládající členové Jasné páky David Koller a Michal Ambrož a domluvili se, že při příležitosti otevření nového pražského multikulturního centra MeetFactory by mohla zahrát i v nějaké podobě tato kapela.

Slovo dalo slovo a po mnoha letech skutečně mohli diváci a posluchači slyšet některé písně této dnes už „kultovní kapely". Zážitek z výše uvedeného koncertu v M.F. byl spouštěcím mechanismem domluvy Davida a Michala s Petrem o možném comebacku.

Michala Ambrože, Davida Kollera a Petra Vášu v kapele doplňují: kytarista Vladimír Zatloukal, basista Marta Minárik, (dlouholetá spolupráce s Davidem Kollerem v Lucii a Kollerbandu). Tradiční ženské vokály obstarávají zpěvačka Petra Studená a dcera Michala Amrože Magdalena Ambrožová. Na housle, klávesy a kytaru hraje Radovan Jelínek (Nšo-či, Divoký srdce).

Jasná páka připravuje nové CD – vydání je plánováno na jaro 2012. K výročí si kapela připravila ochutnávku nové tvorby - pilotní singl No Sex, No Drugs.


Turné – Jasná Páka – 30 let

20.9. Plzeň (Zach's Pub)
21.9. Karlovy Vary (Klub Paderewski)
22.9. Zlín (zámek)
23.9. Třebíč (Národní dům)
24.9. Bezno u MB (KD)
1.10. Bílina KC (Kaskáda)
7.10. Pardubice (Žlutý pes)
8.10. Králíky (Na střelnici)
12.10. Olomouc (U-klub)
14.10. Kolín (U Vodvárků)
15.10. Prysk
19.10. Brno (Musilka)
22.10. České Budějovice (KD Vltava)
26.10. Praha (KC Vltavská)
27.10. Uherské Hradiště (Mír)
28.10. Polička Divadelní klub
29.10. Krnov (Kofola Music club)



zdroj: TZ, mp

zavřít