Amy Winehouse by oslavila 28 let, posmrtně vyšla nová skladba

Vydáno 14.09.2011 | autor: redakce

Amy Winehouse se narodila přesně před osmadvaceti lety a na smutné výročí jejích narozenin byla dnes zveřejněna nová skladba Body And Soul.

Amy Winehouse by oslavila 28 let, posmrtně vyšla nová skladba Amy Winehouse by oslavila 28 let, posmrtně vyšla nová skladba

1049579-tony-bennett-amy-winehouse-617-409-500x3311Tony Bennett a Amy WinehousePíseň pochází z desky Duets II amerického pětaosmdesátníka Tonyho Bennetta. Slavný muzikant se rozhodl vydat ji dnes (14. 9.), tedy v den nedožitých osmadvacátých narozenin Amy Winehouse.

Body And Soul se nahrávala ve slavných studiích Abbey Road, kde k ní vznikl i doprovodný videoklip (jde tedy jak o poslední skladbu, tak videoklip, ve kterém Amy účinkuje).

V originále píseň složil v roce 1930 Johnny Green a o devět let později ji nahrál Coleman Hawkins se svým jazzovým orchestrem. Song se stal velkým hitem, takže není překvapením, že ho do svého repertoáru zařadili například Frank Sinatra nebo Ella Fitzgerald.

Album Duets II se dostane do prodeje koncem září a vedle Bennetta se na něm objeví kromě Amy například Lady Gaga, Norah Jones, Aretha Franklin nebo Michael Bublé.

Mitch, otec Amy, dnes zahájí činnost Amy Winehouse Foundation, nadace, která má za cíl pomáhat mladým lidem zvládat problémy s drogami a alkoholem.



mp


amy_oslava
zavřít