Xindl X tvrdí, že f**k není sprosté slovo, dokáže to na turné

Vydáno 14.09.2011 | autor: PR

Xindl X chce na koncertním turné dokázat, že f**k není sprosté slovo – vrací se tedy k akustickému hraní, folku a chystá vydat „Xpívánky" a „Xpěvník".

Xindl X tvrdí, že f**k není sprosté slovo, dokáže to na turné Xindl X tvrdí, že f**k není sprosté slovo, dokáže to na turné

xpivankyV rámci F**k a Country Tour se na podium vedle něj postaví všichni kolegové, se kterými hraje více jak rok. Dalibor Cidlinský jr., Jan Cidlinský, David Landštof a Josef Štěpánek představí Xindlovy písně v nové akustické podobě.

Návštěvnici koncertu se dočkají dvouhodinového hraní a dojde jak na nové písně z připravovaného alba, tak na ty známé zahrané v netradičních aranžích.

Xindl X k tomu říká: „Všichni z kapely máme folkové, countryové či bluegrasové kořeny, takže se těšíme, jak naši oblíbenou dřevní muziku spojíme s moderním popovým písničkářstvím.

Každý z kluků hraje na několik nástrojů, což chceme využít, a během akustických koncertů jich vystřídáme co nejvíc. Tak můžete očekávat hodně pestrý a rozmanitý hudební zážitek. Věřím, že kamarádům z osady dokážeme, že co se hraje v rádiu, se dá hrát i u táboráku. A ostatní přesvědčíme, že f**k není sprosté slovo.
"

Souběžně s tour vychází 1.10. nové album Xpívánky, na kterém představí Xindl X všechny svoje dosavadní písně jen s kytarou, a aby nezůstalo jen u CD vyjde zhruba o měsíc později Xpěvník, kde budou všechny písně jak na CD tak rozepsané v notách s texty.

F**k & Country Tour 2011

13.10. Palác Akropolis Praha
23.11. KD Vítkovice Ostrava
30.11. Městské divadlo Jablonec nad Nisou

Další koncerty budou následovat 



zdroj: TZ, mp
zavřít