RECENZE: Travellers na nové desce cestují za Sluncem

Vydáno 19.09.2011 | autor: redakce

Invencí překypující polský workholik Wojtek Szadkowski nezahálí a další várku své netuctové muziky přináší pod křídly nového projektu, postaveného převážně na jeho klávesách.

RECENZE: Travellers na nové desce cestují za Sluncem RECENZE: Travellers na nové desce cestují za Sluncem

travellers
TRAVELLERS
A JOURNEY INTO THE SUN WITHIN
Metal Mind
6 trax / 52:42 min

Nadmíru důstojným partnerem jim na prvotině Travellers však je křišťálový hlas Marty Kniewské alias Robin, kterou principál objevil před dvěma roky pro další ze svých četných uskupení Strawberry Fields (zmiňme ještě Collage nebo Satellite) a byl by hřích ji pustit z dohledu. Tehdy to byl Robinin studiový pěvecký debut, tentokrát se již podílela i na některých textech (výhradní autorství hudby a de facto i slov leží jako obvykle na bedrech Szadkowskiho).

Všemi mastmi mazaný syntezátorový art rock Travellers si s fantazií pohrává jako vítr s papírovým drakem a vrství i míchá nesčetně motivů v zajímavou hudební koláž, v níž je stále co objevovat. Například musí uplynout poměrně dost času z úvodní jedenáctiminutové Magic, aby si člověk uvědomil, že vlastně neslyší skutečné akustické bicí. Snad aby nerušily křehkou stavbu skladeb, zastávají jejich, jakož i basové, party klávesy. O čertovské pokoušení, zamezující sklouznutí písní k přílišné chladnosti, se tu v umírněném rozsahu stará kytara Grzegorze Leczkowskiho.

I v konzumní společnosti naštěstí stále lze narazit na hudbu, nad kterou se musí přemýšlet jak při skládání, tak během poslechu.

text: Daniel Folprecht
4/7

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít