Pražské trio A Banquet točí debut s producentem Nirvany, Pixies a PJ Harvey

Vydáno 21.09.2011 | autor: PR

A Banquet ulovili pro svůj debut Stevea Albiniho, hudebního inženýra, jehož služeb v minulosti využila Nirvana, Bush, Pixies nebo Manic Street Preachers. Album vyjde příští rok.

Pražské trio A Banquet točí debut s producentem Nirvany, Pixies a PJ Harvey Pražské trio A Banquet točí debut s producentem Nirvany, Pixies a PJ Harvey

a-banquet2011Pražská trojice A Banquet se pohybuje na scéně necelé dva roky. „S debutovou deskou jsme otáleli, protože jsme chtěli, aby to bylo něco opravdu jedinečného a něco, co by nám mohlo pomoct prorazit v evropském měřítku. Když se ale Boris vrátil z Chicaga s nabídkou od Steva Albiniho, neváhali jsme ani vteřinu," říká frontman Mathieu.

Albini pracoval na nahrávkách takových kapel jako Nirvana, Pixies, Manic Street Preachers, Cheap Trick nebo PJ Harvey a jeho chicagské studio, kam by měla kapela v polovině listopadu vyrazit, je považováno za jedno z nejlépe vybavených na světě.

První album pražského tria by mělo vyjít v březnu 2012 a producentsky se pod něj podepíší stejnou měrou Albini a Carloff.

Aby ale kapela zkrátila fanouškům čekání, už toto pondělí začne s Carloffem nahrávat singl Lost in Your Shades předznamenávající samotnou desku. Vyjít by měl v průběhu října i s novým klipem.



zdroj: TZ, mp

zavřít