Soud s lékařem Michaela Jacksona začal, jak pokračuje?

Vydáno 02.10.2011 | autor: redakce

Před pár dny začal soudní proces s osobním lékařem Michaela Jacksona, který je obviněn z neúmyslného zabití zpěváka. Za to mu hrozí čtyři roky odnětí svobody. Conrad Murray se cítí být nevinen, obhajoba staví na tom, že smrtelnou dávku propofolu si vzal Jackson sám. Tento soudní proces je momentálně tím nejsledovanějším v Americe.

Soud s lékařem Michaela Jacksona začal, jak pokračuje? Soud s lékařem Michaela Jacksona začal, jak pokračuje?

murrayZáchranář Richard Senneff, který se snažil Michaela Jacksona oživit, vypověděl, že Dr. Murray mu při jeho dotazu na léky, které zpěvák bral, odpověděl, že mu dával jen lorazepam, který mu nečinil žádné zdravotní potíže.

Dále vypověděl, že zatímco se záchranáři snažili oživit Jacksona masáží srdce, jeho osobní lékař byl velmi rozrušený a sbíral předměty kolem zpěvákovi postele.

Prokurátor tvrdí, že Dr. Murray dal Jacksonovi smrtelnou dávku propofolu, zatím co obhajoba mluví o tom, že zpěvák si vzal léky bez jeho vědomí.

Připomeňme, že Michael Jackson zemřel 25. června 2009 v Los Angeles. Dr. Murray spolupracoval s králem popu před jeho plány na comebackové koncerty v Londýně. Ačkoliv se doktor se cítí být nevinen, je obviněn z neúmyslného zabití, za které mu hrozí čtyři roky vězení. Soudní proces stále pokračuje.

text: kofo
zavřít