Dave Grohl chystá dokument o studiu, ve kterém nahráli Nevermind

Vydáno 02.10.2011 | autor: redakce

Bývalý člen Nirvany a frontman Foo Fighters Dave Grohl pracuje na dokumentu o Sound City Studios v Kalifornii, kde před dvaceti lety Nirvana nahrála jejich přelomové album Nevermind. Jak prozradil frontman REO Speedwagon, který s ním na projektu spolupracuje, Grohl se snaží posbírat vzpomínky různých umělců na toto legendární studio.

Dave Grohl chystá dokument o studiu, ve kterém nahráli Nevermind Dave Grohl chystá dokument o studiu, ve kterém nahráli Nevermind

grohl_clanek2Frontman REO Speedwagon Kevin Cronin prozradil pár detailů: "Dave dělá na projektu, který se zaměřuje na studio, ve kterém jsme všichni nahrávali. Je to opravdu zajímavé. Pravděpodobně bych o tom neměl moc mluvit - Dave to nejspíš udělá sám. V poslední době jsem s ním v kontaktu."

Cronin dále řekl: "Vím, že to studio, ve kterém nahráli Nevermind, znamená pro mnoho muzikantů opravdu hodně. Dave se snaží poskládat dohromady vzpomínky různých umělců o tomhle studiu."

Zatím nejsou známy podrobnosti týkající se názvu dokumentu či data jeho dokončení.

Sound City Studios za léta svého fungování navštívilo bezpočet slavných hostů jako Eric Clapton, Limp Bizkit, Blondie, The Roots nebo No Doubt.

Nirvana se včera zařadila do Top Five britského žebříčku alb, s Nevermind je nyní na čtvrtém místě.

text: kofo 

zavřít