Evanescence mají nové album. Vyjde v pondělí

Vydáno 04.10.2011 | autor: redakce

Čekání je u konce. Po dlouhých pěti letech vydává skupina Evanescence své nové album. Třetí řadovka s eponymním názvem vyjde již v pondělí 10. října. Kapela začala připravovat nový materiál už v červnu roku 2009, producentsky se ho ujal Nick Raskulinecz, který stojí za alby Foo Fighters nebo Alice In Chains.

Evanescence mají nové album. Vyjde v pondělí Evanescence mají nové album. Vyjde v pondělí

evanescenceindastudio

Kapela se hlásí k tzv. gothic-rocku. Prosadila se už s debutem Fallen, se kterým vtrhla na scénu v roce 2003. Alba se prodalo přes 15 miliónů kopií a skupině okolo zpěvačky Amy Lee vyneslo dvě ceny Grammy.

Na nečekaný úspěch první desky Evanescence navázali v roce 2006 nahrávkou The Open Doors. Charismatická zpěvačka poté koketovala s pokusem natočit sólové album, k jeho vydání však nikdy nedošlo. Jednotlivé písničky Amy Lee se objevily na různých kompilačních projektech, případně hostovala na deskách některých kolegů, například na MTV Unplugged skupiny Korn.

Skupina Evanescence vydává po dlouhých pěti letech nové album. Příznivci kapely se jej dočkají příští týden, eponymně pojmenovaná deska vychází 10. října. 

Producentem nového alba je již zmíněný Nick Raskulinecz, který v minulosti spolupracoval s Foo Fighters na albech One By One (2002) a In Your Honor (2005). Dále spolupracoval například se Stone Sour, Marylinem Mansonem, Alice In Chains, Deftones a Velvet Revolver.

Již v létě Evanescence avizovali vydání třetího alba singlem What You Want

 

Text: TZ, kofo


evanescence top

 

zavřít