A Banquet mají nový singl Lost In Your Shades, předehru k debutové desce

Vydáno 06.10.2011 | autor: redakce

Pražská trojice A Banquet svým fanouškům zkrátila čekání na debutovou desku vydáním nového singlu Lost in Your Shades. Produkce nového singlu, stejně jako u prvního singlu a EP A Banquet, se ujal producent Boris Carloff, známý svými spolupracemi se Sunshine, Kryštof a dalšími. První album by A Banquet chtěli vydat na jaře příštího roku.

A Banquet mají nový singl Lost In Your Shades, předehru k debutové desce A Banquet mají nový singl Lost In Your Shades, předehru k debutové desce

a-banquet2011
Singl Lost in Your Shades nabízí monumentálně znějící klávesové plochy podkreslené nabuzenými bicími a ostrými kytarovými riffy. Píseň je však niterní výpovědí frontmana Mathieho.

„Lost in Your Shades pro mě symbolizuje několik rovin emocí. Je o rozporu myšlenky a pocitu, když na vás srdce a rozum mluví dvojím jazykem. Je o hledaní cesty v labyrintu odstínů, které člověk nedokáže pojmenovat, stejně jako nedokáže pojmenovat všechny barvy a přece se mu jich tolik líbí," tvrdí Mathieu a dodává: „Je o obavě z neporozumění a končí paradoxně ne mimo, ale přímo uprostřed bludiště, což ale nutně nemusí být špatně, naopak, to že jste ztraceni vám dává spoustu možností a je jen na vás, jakou si vyberete a které podlehnete..."

Jak je z nahrávky patrné, A Banquet jsou stále více ponořeni do hry se žánrovými motivy. „Poslední dobou hodně experimentujeme s osmdesátkovým synthpopem, temným undergroundem i zvukem a grungem devadesátých let. Nijak se ale neomezujeme," popisuje nové směřování kapely baskytarista Michael.

S debutovou deskou by A Banquetu měl pomoci americký producent Steve Albini. Kapela se tak bude moci pyšnit spoluprací s mužem, jehož studiem Electrical Audio prošly mimo jiné Nirvana, Pixies, Manic Street Preachers, Cheap Trick nebo PJ Harvey.

ks

zavřít