Courtney Love sepíše své paměti, vzpomene i na Kurta Cobaina

Vydáno 06.10.2011 | autor: redakce

Sedmačtyřicetiletá americká zpěvačka a herečka Courtney Love chce sepsat paměti zahrnující i její manželství s Kurtem Cobainem, který spáchal v 27 letech sebevraždu. Podle serveru BBC News má kniha popisovat vývoj Cobainova užívání drog i jeho vztah k dceři Frances Bean.

Courtney Love sepíše své paměti, vzpomene i na Kurta Cobaina Courtney Love sepíše své paměti, vzpomene i na Kurta Cobaina


courtney love
V otevřeném rozhovoru pro magazín Vanity Fair navíc Courtney Love prozradila, že se její exmanžel pokusil zabít celkem třikrát, než se mu to v dubnu 1994 povedlo. „Předávkoval se alespoň pětkrát," řekla Love. „Připadala jsem si už skoro jako nějaká zdravotnická záchranná služba."

Love a Cobain spolu tvořili manželský pár necelé dva roky až do Cobainovy smrti. „Je čas na to, aby si veřejnost poslechla její příběh tak, jak ho žila," řekla nakladatelka Lynn Grady. Courtney Love má se sepsáním memoárů pomoct životopisec rockových hudebníků Anthony Bozza, jenž je mimo jiné autorem životopisu kytaristy Slashe a spoluautorem autobiografie Wyclefa Jeana.

Kromě svého vztahu s Cobainem se chce Love v knize věnovat i svému obtížnému dětství, milostným románkům se známými osobnostmi jako hercem Edwardem Nortonem a hudebníkem Billym Corganem, ale také své kariéře zpěvačky a modelky.

Love už v roce 2006 vydala svou biografii pod názvem Dirty Blonde: Diaries of Courtney Love (Sprostá blondýna: Deníky Courtney Love). Časopis Rolling Stone ji označil za nejkontroverznější ženu v historii rocku.

ks 
courtney love_top
zavřít