LIVE: Politicky korektní Morcheeba

Vydáno 09.10.2011 | autor: redakce

…až na tu mrdku. Ale o tom později. Morcheeba se k nám ráda vrací, s několik let stejným greatest hits setlistem, my víme, co máme čekat, oni vědí, že to víme a příští rok si to nejspíš zase zopakujem. Po loňském open-airovém vystoupení na Rock For People jsme si letos dali repete v KC Vltavská.

LIVE: Politicky korektní Morcheeba LIVE: Politicky korektní Morcheeba

morcheeba 16
Morcheeba
7.10.2011

KC Vltavská, Praha

Tak předně, jsem asi jediný člověk ve střední Evropě, kterému unikl fakt, že se na Spartě ten den hraje fotbal. Takže jet na koncert přes Letnou byl tak super nápad, že jsem se na tu počest raději před nálety fanoušků v autě zamkla od té doby, než na mě zaťukal policista, že to mám vzít přes koleje. Fajn, akademická třičtvrtěhodinka zpoždění, naštěstí u nás koncerty přesně nezačínají.

Rychlý přesun na plac, kde Morcheeba otevírala koncert  pomalou The Sea, následovalo Friction a nádherná Otherwise. Neuvěřitelné, že tahle skladba je stará už skoro deset let a neztratila nic ze svého náboje. Zpěvačka Skye na sobě měla ostře červené šaty, které speciálně vynikly u Blood Like Lemonade, a stejně jako na loňském Rock For People se ptala, jestli se nám líbí její boty. Chodit s ní nakupovat musí být určitě zábava. „Líbí se ti tyhle boty? Jo? A tyhle? A co tady ty…? Nebo radši tyhle?“ A sladká Skye přesně ví, že jí díky své kráse projde leccos, proto se s dokonalým britským přízvukem klidně zeptá, jak se česky řekne sperma. Ten rozhovor vypadal zhruba takhle:
Skye: „What is the name for spunk here?"
Někdo: „Mrdka.“
Skye: „Mirka“?
Někdo: „Mrdka.“
Skye: „Mrdka? Really?“

Těžko říct, proč to chtěla vědět, každopádně na afterparty byla asi sranda.

morcheeba 14Setlist zakončila Blindfold a následovaly dva přídavky, Be Youreself a Rome Wasn't Built in a Day, spolu s malou vsuvkou I Can See Clearly od Johna Nashe. První zmiňovaná se plynule přehoupla do Just Dance od Lady Gaga, v uhlazenějším kabátku, samozřejmě,  a po finální Rome Wasn’t Bulit In A Day následoval bouřlivý potlesk a závěr koncertu.

Co nám tedy Mrcheeba přivezla?  Svůj uhlazený, bezstarostný popík,  a sázka na jistotu opět vyšla. Žádné velké improvizace, žádné velké zvraty, ale ani zklamání. Komu při koncertě chybělo trochu adrenalinu, mohl se třeba vydat domů zpátky okolo Sparty. A premisa, že všichni policejní příslušníci se budou pohybovat právě okolo letenského stadionu, a dole v Holešovicích tudíž můžete zaparkovat kde chcete, se ukázala být mírně nešťastnou, takže na spoustu návštěvníků koncertu čekala nově obutá auta. Otázka „Líbí se vám moje boty?“ tak dostala úplně nový význam.

Setlist
:
The Sea, Friction, Otherwise, Never an Easy Way, Even Though, Part of the Process, Sao Paulo, Blood Like Lemonade , Coming into LA ( Arlo Guthrie), Slow Down, Crimson, Trigger Hippie, Blindfold, přídavky: Be Yourself, Rome Wasn't Built in a Day

text: Tereza Vavroušková, foto: Petr Tibi

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít