David Coverdale slaví své šedesátiny na turné, které zavítá i do Frýdku-Místku

Vydáno 09.10.2011 | autor: redakce

David Coverdale, který v polovině 70. let zpíval v legendárních Deep Purple, své šedesáté narozeniny připadající na 22. září slaví v rámci turné své současné kapely Whitesnake na několika kontinentech. Whitesnake objíždějící svět s novým albem Forevermore se po červnovém koncertu v pražské O2 areně podruhé letos zastaví v České republice, tentokrát 27. listopadu ve Frýdku-Místku.

David Coverdale slaví své šedesátiny na turné, které zavítá i do Frýdku-Místku David Coverdale slaví své šedesátiny na turné, které zavítá i do Frýdku-Místku

whitesnake_2011_by_ash_newell-20 copy

Coverdale, který v Deep Purple nahradil Iana Gillana, založil Whitesnake v roce 1977. Ve skupině se za čtvrtstoletí její existence vystřídalo mnoho slavných hudebníků, například Ian Paice a Jon Lord z Deep Purple anebo kytarista Steve Vai. Coverdale nahrál album i s bývalým kytaristou Led Zeppelin Jimmi Pagem. Kapelu několikrát rozpustil a zase obnovil.

„Odešel jsem do důchodu víckrát než Frank Sinatra, ale naštěstí nikdy nadlouho. Jsem šťastný, že můžu dělat, co mě baví, ale někdy je hudební průmysl opravdu vyčerpávající, až destruktivní. Pak je dobré, dát si pauzu,"
uvedl Coverdale, který zdůraznil, že s hudbou nikdy neskončil definitivně.

Whitesnake v České republice vystoupili již několikrát. Poprvé to bylo v roce 1997 v rámci světového turné k albu Restless Heart. Letos v červnu v téměř zaplněné pražské O2 areně zahráli na společném koncertu s Judas Priest. Vedle starších hitů Best Years, Give Me All Your Love či Love Ain't No Stranger představili také své jedenácté, studiové album Forevermore.

"Je skvělé, že jsem stále schopný dělat muziku a pokračovat ve své kariéře a přitom si užívat plnohodnotný soukromý život. Právě prožívám nejlepší léta svého života. A že jsem toho zažil," pochvaluje si Coverdale.

Koncert Whitesnake ve Frýdku-Místku zahájí irská formace The Answer, jejíž debutová deska Rise byla nominována časopisem Classic Rock na album roku a prestižní hudební časopis Kerrang! její autory nominoval na největší objev roku 2006. Na Moravě nabídne i skladby z nové nahrávky Revival.

ks
zavřít