Nejchytlavější písnička je We Are the Champions od Queen

Vydáno 10.10.2011 | autor: redakce

Skladba We Are The Champions od britské skupiny Queen je nejchytlavější v historii pop music. Ukázal to výzkum vědců z londýnské univerzity Goldsmiths, kteří zkoumali, proč jsou některé skladby lépe zapamatovatelné než ostatní a na základě své práce sestavili žebříček nejchytlavější písní.

Nejchytlavější  písnička je We Are the Champions od Queen Nejchytlavější písnička je We Are the Champions od Queen

freddie mercury_liveaid02
Badatelé nejprve sledovali tisíce dobrovolníků, kteří dostali za úkol zpívat určité písničky. Během zkoumání bylo zjištěno, že skladby, které si jeho účastníci snadno zapamatovali, se vyznačují čtyřmi základními vlastnostmi; jsou to dlouhé a podrobné hudební fráze, větší počet změn ve výšce tónů v hlavním motivu, mužské zpěvy a konečně výše postavené mužské hlasy, které při zpěvu vynakládají větší hlasové úsilí.

Na základě toho je podle britských vědců nejchytlavější písní historie pop music skladba We Are The Champions od Queenů. Druhé místo patří hitu Y.M.C.A. skupiny Village People, třetí Fat Lip kanadských Sum 41, čtvrtá je pak The Final Countdown švédských Europe a pátá Monster od velšských The Automatic.

ks


freddie mercury_liveaid02

 

zavřít