Coldplay budou ze španělské arény přenášeni do celého světa

Vydáno 11.10.2011 | autor: redakce

Coldplay, jejichž poslední album z roku 2008 Viva La Vida se dostalo do čela žebříčků hitparád v 36 zemích, vystoupí 26. října v rámci v populárního hudebního pořadu American Express Unstaged. Koncert bude živě přenášen z jedné nejslavnějších španělských arén Plaza de Toros de Las Ventas v Madridu a uskuteční se dva dny poté, co skupině vyjde páté studiové album Mylo Xyloto.

Coldplay budou ze španělské arény přenášeni do celého světa Coldplay budou ze španělské arény přenášeni do celého světa

coldplay_2011_top
American Express Unstaged spojuje proslulé muzikanty s úspěšnými režiséry. Společně v něm připravují koncerty, které pak nabízejí v přenosu. Vystoupení Coldplay bude režírovat slavný fotograf Anton Corbijn, autor snímků Američan a Control. Corbijn je znám svým mistrným využíváním černobílého obrazu, který použil už při práci s Joy Division, Depeche Mode nebo R.E.M. Režíroval také několik videí Coldplay.

"Anton Corbijn je pro nás hrdina už dlouhou dobu a moc se těším, až se v jeho režii představíme světu," podotkl zpěvák Chris Martin. "Jsme rádi, že našemu vystoupení bude moci přihlížet spousta diváků. Netušíme, jaké budou reakce. Když totiž hrajeme na místě, kde jsou posluchači velmi hluční a hodně vášniví, pak i když nadávají, zní to melodicky," dodal.

Madridský koncert Coldplay bude první mezinárodní akcí American Express Unstaged, která bude přenášena prostřednictvím služby VEVO na YouTube. Coldplay prodali ve světě více než 50 milionů desek a získala četná ocenění, včetně sedmi cen Grammy, šest ocenění Brit Awards a čtyři ceny MTV Video Music Awards.

ks


coldplay_2011_top 

 

zavřít