Na koncertu Vicenta Amiga na Kytaře napříč žánry se bude tancovat

Vydáno 11.10.2011 | autor: redakce

Čtrnáctý ročník festivalu Kytara napříč žánry nabídne i letos zajímavý dramaturgický záběr. Španělský flamenco kytarista Vicente Amigo vygraduje 15. listopadu v pražském Divadle Hybernia závěr programu za účasti doprovodné kapely, zpěváka a tanečníka.

Na koncertu Vicenta Amiga na Kytaře napříč žánry se bude tancovat Na koncertu Vicenta Amiga na Kytaře napříč žánry se bude tancovat

vicente amigo 495 kb foto juanjo romero
Amigo, jemuž před pěti lety aplaudoval vyprodaný Obecní dům v Praze, přiveze úplně nový hudebně-taneční projekt nazvaný Paseo de Gracia. Tento rodák ze Sevilly je často označován za kytaristu 21. století a mnozí v něm vidí následovníka známého Paco de Lucíi.

Sám Vicente Amigo o své tvorbě říká: „Hudba je splynutí respektu, upřímnosti a poznání. A já se snažím dodržovat všechny tyto aspekty."

Kytara napříč žánry se koná ve dnech 9. října až 30. listopadu a vedle zmíněného Amiga na něm vystoupí například africký hudebník Mammadou Diabate s projektem Percussion Mania a další hosté z Guatemaly a Mexika. Festival jezdí po celých Čechách, kromě Prahy se ukáže například v Benešově, Táboře, Varnsdorfu, Černošicích, Pardubicích nebo Chýni u Prahy.

„Hra na kytaru v jejích nejrůznějších podobách má i mimo hlavní město tisíce příznivců a nám se tento přístup velmi vyplácí. Občas hrajeme v menších nebo netradičních prostorách, jako je síň obecního úřadu nebo pivovarský klub, o to vřelejší atmosféra koncerty provází," říká Stanislav Barek, zakladatel Kytary napříč žánry.

ks
zavřít