Gipsy Kings po čtyřech letech do Česka vezou nové písně

Vydáno 11.10.2011 | autor: redakce

Francouzští Gipsy Kings po čtyřech letech znovu vystoupí v České republice. Naposledy se představili jako jedni z headlinerů festivalu Colours of Ostrava, tentokráte mají 21. října namířeno do moravské metropole, kde v hale Rondo vedle největších hitů zazní i nové písně z připravovaného alba. O den dříve zahrají také v Bratislavě.

Gipsy Kings po čtyřech letech do Česka vezou nové písně Gipsy Kings po čtyřech letech do Česka vezou nové písně

gipsykingsgipsy_kings_50
Kapela s sebou do Brna přiveze nejen největší hity své dvacetileté kariéry, nové skladby a speciální videoprojekce, ale rovněž několik překvapení určených speciálně českému publiku. Během zhruba dvouhodinové show si přijdou na své milovníci mistrné cikánské hry na strunné nástroje, rumba flamenco stylu s občasnými experimenty, například s tradičním peruánským nástrojem charango. Tančit se bude vlastně celý večer. Díky live produkci DJ´s dvojice Eddy Koky a Willy už hodinu před koncertem i hodinu po jeho skončení. Hala se otevírá už v 18 hodin.

Gipsy Kings jsou jednou z nejúspěšnějších francouzských skupin, i když zpívají převážně ve španělštině. Pětice bratrů Reyesových a tři bratři Baliardové jsou totiž potomky španělských cikánů, kteří ze své vlasti do jižní Francie uprchli ve třicátých letech minulého století před občanskou válkou.

Skupina vznikla v roce 1987, tehdy také natočila svůj první hit Bamboleo. V průběhu své více než dvacetileté existence vydali osmnáct alb (včetně výběrů největších hitů), kterých se doposud prodalo přes dvacet miliónů exemplářů.

Od dokončení pět let staré desky Pasajera se ale kapela s novým materiálem nepochlubila, což se změní letos vydáním avizovaného nového alba. Nahrávka by měla vyjít v příštím roce a už nyní je možné také v tuzemském éteru zaslechnout první singl Samba Samba.

ks

zavřít