The Stone Roses jsou zpátky! Připravují nové písně, na červen koncerty

Vydáno 18.10.2011 | autor: redakce

The Stone Roses oznámili na včerejší tiskové konferenci to, co mnozí tušili. Vrátí se v původní sestavě opět na pódia, v červnu příštího roku odehrají dva koncerty v Manchesteru, zůstanou tak věrni svému rodnému městu. Právě z Manchesteru členové The Stone Roses pocházejí. Kapela také oznámila, že pracuje na  materiálu pro nové album.

The Stone Roses jsou zpátky! Připravují nové písně, na červen koncerty The Stone Roses jsou zpátky! Připravují nové písně, na červen koncerty

stone_rosesThe Stone Roses potvrdili na včerejší tiskové konferenci v Londýně spekulace mnohých. Skupina se v originálním složení Ian Brown (zpěv), John Squire (kytara), Mani (baskytara) a Reni (bicí) dává opět dohromady a na příští rok si přichystala dva koncerty v Manchesteru. Ty se uskuteční 29. a 30. června. Lístky na koncerty jdou do prodeje v pátek ( 21. října) ráno.

Skupina také připravuje materiál na nové album, některé z nových skladeb by měly zaznít právě na zmiňovaných koncertech. 

Reunion kapely přichází 35 let poté, kdy se The Stone Roses začali formovat. Ian Brown a John Squire, tehdy ještě na škole, zformovali kapelu The Patrol. V roce 1985 pak The Stone Roses vydali svůj první singl So Young/Tell Me.

Text: kofo, foto: NME 

 

zavřít