Michael Jackson se sám nepředávkoval, tvrdí svědek

Vydáno 21.10.2011 | autor: redakce

Poslední svěděk obžaloby v procesu proti osobnímu lékaři zpěváka včera vypovídal. Michael Jackson zemřel v červnu 2009, pitva prokázala, že příčinou smrti byla akutní intoxikace látkou Propofol. Jeho lékař Conrad Murray popřel, že by zpěvákovi smrtelnou dávku léku podal. Obhajoba začala stavět na tom, že si Jackson silnou dálku Propofolu aplikoval sám.

Michael Jackson se sám nepředávkoval, tvrdí svědek Michael Jackson se sám nepředávkoval, tvrdí svědek

murrayMurrayova obhajoba dále tvrdí, že je možné, že příčinou smrti nebyl Propofol, ale větší množství sedativ Lorezapam, jehož zbytky byly nalezeny v těle zpěváka.

Dr. Steven Shafer, který napsal příbalový leták k balení anenestetika Propofol, vyloučil tvrzení obhajoby. Řekl, totiž, že je krajně nepravděpodobné, že by se Jackson předávkoval Propofolem sám, protože Murray tvrdil, že vyšel z pokoje jen na pár minut.

Shafer také tvrdí, že není možné, aby smrt vyvolalo osm tablet Lorazepamu, které zpěvák spolykal za Murrayovými zády. Množství tohoto léku nalezeného v těle zpěváka nebylo takové, aby mohlo vést ke smrti.

Podle Shafera je možné, že Murray dal zpěvákovi více Propofolu, než kolik doktor ve své výpovědi přiznal. Shafer během líčení názorně předvedl, jakým způsobem patrně Murray dávkoval drogu do zpěvákova těla během osudné noci. Zásadní chybou prý bylo příliš rychlé tempo dávkování.

Obhajoba bude volat první svědky dnes, jednání by mělo skončit v polovině příštího týdne. Advokátní tým Murraye chce povolat patnáct svědků včetně nezávislého toxikologa. Ten by měl podpořit jejich tezi o tom, že se zpěvák předávkoval sám. 

Osobní lékař Michaela Jacksona čelí hrozbě až čtyřletého vězení a samozřejmě také odebrání lékařské licence, pokud jej soud shledá vinným.



Text: kofo


michaeljackson_top

 

zavřít