Cohen po sedmi letech natočil novou desku, turné nepotvrdil

Vydáno 23.10.2011 | autor: redakce

Autor hitů Hallelujah nebo Suzanne Leonard Cohen po sedmileté pauze natočil novou desku. Následovník posledního studiového alba Dear Heather z roku 2004 se prý bude jmenovat Old Ideas a má obsahovat deset zatím nikde nezveřejněných nahrávek. Kanadský písničkář ji plánuje vydat příští rok.

Cohen po sedmi letech natočil novou desku, turné nepotvrdil Cohen po sedmi letech natočil novou desku, turné nepotvrdil

leonard
„Přehrál jsem to několika lidem a tvářili se, že se jim to líbí," řekl sedmasedmdesátiletý hudebník ve španělském městě Oviedo, kam přijel převzít španělskou literární Cenu prince asturského určenou autorům, kteří nepíší španělsky.

Rodák z Montrealu, který jen sporadicky vydává nová alba a na světové turné se vydal v roce 2008 po patnáctileté přestávce, nepotvrdil, zda nahrávku podpoří také koncerty.

„Nikdy pořádně nevím, jestli bude nějaké turné nebo ne," uvedl v Oviedu a zároveň se omluvil na zrušený koncert ve španělské Valencii, během kterého v roce 2009 zkolaboval.

Ve stejném roce Cohen koncertoval v rámci tehdejšího světového turné pražské O2 areně. Zaznělo přes dvě desítky největších Cohenových hitů z jeho více než čtyřicetileté hudební kariéry. Posluchači se dočkali hitů jako Bird On The Wire, Who By Fire, Hallelujah, So Long, Marianne. Na vystoupení vyhlášeného milovníka žen nechyběla skladba Suzanne, která je v Česku známá v podání Václava Neckáře.



ks

zavřít