FESTIVAL OKOŘ UŽ PŘÍŠTÍ SOBOTU

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

V itineráři letních festivalů ani letos nechybí tradiční OKOŘ – jeho šestý ročník proběhne v sobotu 20. srpna. Přečtěte si rozhovor s jedním z účinkujících – ANETOU LANGEROVOU.

FESTIVAL OKOŘ UŽ PŘÍŠTÍ SOBOTU FESTIVAL OKOŘ UŽ PŘÍŠTÍ SOBOTU

Pro milovníky dobré hudby je i letos na Okoři připraven jedinečný program. Na pódiu v podhradí se potkají např. Ivan Hlas, pražská kapela Bůhví s frontmanem Ondřejem Brzobohatým, pardubičtí Ready Kirken, ostravsko-havířská Kryštof, oceněný Andělem za Nejlepší popové album roku 2004, či L.L. Jetel, český all stars band v čele s Ondřejem Hejmou.

Zahraje i Monika Načeva s doprovodem Michala Pavlíčka a druhé kytary Tadeáše Verčáka. Toto trio zahraje kromě jiného i průřez deskou „Možnosti tu jsou“. Jako bonbónek dají některé písničky v unplugged formě. O další představení se postará Divokej Bill, nemůže chybět ani MIG 21 s Jiřím Macháčkem a v neposlední řadě ani Aneta Langerová.



Rozhovor s Anetou Langerovou

Na Okoři vystupujete poprvé. Jak se na tento letní festival těšíte a vůbec, jaké byly letošní festivaly, na kterých jste vystupovala?

„Na Okoř se těším opravdu moc a z mnoha důvodů. Jedním z nich je ten, že jsem na Okoři ještě nikdy nebyla, takže poznám nové prostředí. Další je ten, že jsem si jako malá hrozně ráda zpívala „Na Okoř je cesta, jako žádná ze sta, roubená je stromama…stromama…“, tak jsem zvědavá, jestli je to opravdu pravda. A taky se moc těším na lidi, kteří tam, doufám, přijdou. Letos jsem poprvé zpívala na festivalech, a to hodně obohatilo můj pohled na muziku a taky jsem si odnesla spousta nezaplatitelných zkušeností. Byl to jeden z mých snů, vystupovat na festivalech a projít si tu cestu a poznat spousta nových věcí, a to se mi zatím plní a doufám, že plnit ještě bude.“

Je publikum na festivalech něčím jiné?

Myslím si, že každé publikum je v něčem jiné, ať je to na samostatných koncertech, nebo na festivalech. Ale hlavní rozdíl je v tom, že na festivaly nechodí lidé jen na mě, ale na spoustu dalších kapel a z toho jsem upřímně měla velký strach. Zjistila jsem, že kdybych měla pořád strach, tak tam nemůžu zpívat... Tak tam prostě zpívám a užívám si to a lidi si to užívají se mnou. Ten, kdo nechce poslouchat, odejde a ten, kdo poslouchat chce, zůstává. Tak to asi má být.“

Na co se mohou návštěvníci Okoře těšit?

„Vystupujeme se skladbami z alba Spousta andělů, u kterých jsou předělané aranže - znějí daleko lépe a jsou zajímavější. K tomu máme ještě připravené dvě skladby od zahraničních kapel, které se mi hrozně líbí.“

Letní festivaly za chvíli skončí, co chystáte dále?

„Jelikož je celkem velký zájem na Slovensku, tak bych je ráda na podzim navštívila asi dvěma až třemi samostatnými koncerty. Jinak také plánujeme udělat dva až tři koncerty v Čechách (data a místa konání ještě nejsou určena, ale lidé se je mohou dozvědět později na mých webových stránkách www.langerovaaneta.cz) a už teď se připravuje DVD Spousta andělů, na které se já osobně moc těším… A taky někdy musím už konečně dodělat školu, a to mi dá asi pořádně zabrat, ale stojí to za to!“



Koncerty budou zpříjemněny improvizačním vystoupením Jaroslava Duška a Martina Zbrožka. A co o vystoupení prozradil Jarda Dušek?

„Okoř hodláme prokořenit nejen běžným kořením, chceme zkusit i kořání a sestoupit až ke kořenům. V rámci společného křenění budeme ostře čilí až, křupaví. A třeba bude všechno jinak, kdopak ví…“

Vystoupení obou herců je vždy zajímavým až nezapomenutelným zážitkem, o čemž se mohou přesvědčit nejen návštěvníci divadla Vizita, kde jsou oba herci „doma“, ale i z jiných akcí, například z předávání filmových cen Český lev apod. 

Večerem bude opět provázet moderátorka Šárka Kubelková. Část výtěžku bude podle tradice věnována na obnovu a renovaci hradu Okoř. Areál se otevře ve 13 hodin, samotný program začne ve 14 hodin. Do prostoru je bohužel zakázán vstup psům. Již tradičně bude v podhradí vyhrazen prostor pro stanové městečko. 

Cena vstupenky je v předprodeji do 19. 8. 300,- Kč a na místě 350,- Kč. Děti do 12 let a vozíčkáři mají vstup zdarma. Pro návštěvníky bude posílena autobusová doprava ze stanice Dejvická – Okoř a zpět (bus č. 350). Pro ty, co přijedou autem, pak bude k dispozici parkování.

Časový plán 
14:00 – 14:20 AHOTHER WAY
14:40 – 15:20 READY KIRKEN
15:40 – 16:15 BŮHVÍ
16:35 – 17:05 Monika Načeva
17:35 – 18:25 DIVOKEJ BILL
18:50 – 19:20 L. L. JETEL
19:50 – 20:40 KRYŠTOF
21:10 – 21:50 Aneta Langerová
22:10 – 22:50 Jaroslav Dušek a Martin Zbrožek
23:15 – 00:05 MIG 21
00:30 – 01:15 Ivan Hlas

www.festivalokor.cz
zavřít