Coldplay dnes vydávají album o lásce Mylo a Xyloto

Vydáno 23.10.2011 | autor: redakce

Fanoušci skupiny Coldplay se dnes konečně mohou vydat do obchodů pro novou desku svých oblíbenců. Album se jmenuje Mylo Xyloto a kapela ho předznamenala hned dvěma singly, Every Teardrop Is a Waterfall a Paradise.

Coldplay dnes vydávají album o lásce Mylo a Xyloto Coldplay dnes vydávají album o lásce Mylo a Xyloto

coldplay-mylo-xylotoMylo Xyloto je pátým studiovým počinem anglických poprockerů. Skupina na něm spolupracovala s producentem Brianem Enem, jenž za sebou má kooperace například s U2, Talking Head či Davidem Bowiem. Ve skladbě Princess of China je navíc slyšet charakteristický vokál zpěvačky Rihanny.

Samotní Coldplay už dříve oznámili, že Mylo Xyloto bude mnohem akustičtější a intimnější než předchozí nahrávky. Kromě toho je prý aktuální dílo koncepčním albem. Podle frontmana Chrise Martina je jeho hlavním tématem milostný příběh dvou hlavních postav, chlapcem Mylo a dívkou Xyloto, žijících v bezútěšném prostředí města. Ti dva se seznámili přes gang nazvaný The Lost Boys (viz text písně Charlie Brown) a zamilovali se do sebe. „Celé je to ovlivněno seriálem The Wire - Špína Baltimoru z produkce televize HBO," uvedl Martin.

Seriál zkoumá pět nejčastějších nemocí velkých měst. Narkotika, pašování, byrokracii, školní systém a tisk. Baltimor je špinavá díra plná drog, pašeráků a zkorumpovaných politiků. Celá sága je v podstatě o předem prohraném boji se zločinem.

Zpěvák se zároveň nechal slyšet, že nahrávka Mylo Xyloto by mohla na dlouhou dobu uzavřít tvorbu kapely. Magazínu NME nedávno sdělil: „Toto je naše poslední album. Je takovou destilací naší tříleté práce a nyní si opravdu neumím představit, že bychom natočili něco nového."

„Máme tady Justina Biebera a Adele, s nimiž musíme soupeřit, a oni jsou mnohem mladší. Musíme mít dostatek energie, jako mají oni, když tvoří. A pokud to tak nebude, tak to tak zkrátka nebude a my s tím budeme muset žít," dodal Martin.

Tracklist

1. Mylo Xyloto
2. Hurts Like Heaven
3. Paradise
4. Charlie Brown
5. Us Against the World
6. M.M.I.X.
7. Every Teardrop Is a Waterfall
8. Major Minus
9. U.F.O.
10. Princess of China (featuring Rihanna)
11. Up in Flames
12. A Hopeful Transmission
13. Don't Let It Break Your Heart
14. Up with the Birds

ks

 

zavřít