Lístky na koncerty Stone Roses se prodaly za čtvrt hodiny

Vydáno 24.10.2011 | autor: redakce

Vstupenky na dva koncerty zdánlivě zapomenutých Stone Roses, kteří ohlásili návrat na pódia po 15 letech, se prodávaly rychlostí více než 10.000 kusů za minutu. Sto padesát tisíc vstupenek na dva koncerty příští rok v červnu v Manchesteru se prodalo za pouhých 14 minut. Organizátoři proto přidali další koncert v manchesterském Heaton Parku. Dalších 70.000 lístků na třetí koncert bylo pryč za hodinu.

Lístky na koncerty Stone Roses se prodaly za čtvrt hodiny Lístky na koncerty Stone Roses se prodaly za čtvrt hodiny

stone-roses
Zpěvák Ian Brown na zprávy o úspěchu předprodeje reagoval prohlášením, že "zbytek dne stráví tím, že budou skákat radostí". Deník The Guardian poznamenal, že Stone Roses budou mít co dokazovat, protože několik jejich velkých koncertů v době největší slávy nedopadlo dobře.

Vystoupení v Londýně v listopadu 1989 poškodilo špatné ozvučení a o vystoupení na Spike Islandu v květnu 1990 napsal tehdy časopis Melody Maker, že "by se neměli pokoušet o koncerty v takovém rozsahu, když nejsou s to je zvládnout".

Kapela vydala jen dvě alba - The Stone Roses (1989) a Second Coming (1994). Přesto patřila k nejoblíbenějším indie skupinám přelomu 80. a 90. let. Rozpadli se v roce 1996 uprostřed veřejně probíraných sporů především mezi Brownem a kytaristou Johnem Squirem. Dlouhou dobu si prostřednictvím médií vyměňovali urážky prostřednictvím médií a možnost návratu skupiny se zdála vyloučená.

ks
 
zavřít