Die Antwoord mají další studiovku, kreativitu hledali doma v Africe

Vydáno 24.10.2011 | autor: redakce

Jihoafričané Die Antwoord, jejichž tvorbu média ozbnačila za esenci hrdého buranství smíchaného s hiphopovou gangsta pózou, vydají své druhé album. Ponese název Tensions a k dostání by měla být kolem ledna příštího roku.

Die Antwoord mají další studiovku, kreativitu hledali doma v Africe Die Antwoord mají další studiovku, kreativitu hledali doma v Africe

die-antwoord-lover
"Potřebovali jsme zůstat v Africe a vrátit se k napětí, ve kterém jsme žili, dokud jsme nebyli úspěšní. Čím méně se toho dělo, tím kreativnější jsme byli," prohlásili členové tria, které je projektem představitele jihoafrické hiphopové scény Watkina "Waddyho" Tudora Jonese.

Die Antwoord jsou zdatní fabulátoři, Waddy například nosí v klipech tetování, která jsou kopií kérek, jimiž se označují členové pouličních gangů v Cape Flats, mezi něž rozhodně nepatří. Také dokument Zef Side, který představil trio z Kapského města jako zástupce předměstské kultury "zefs", je fikcí.

Snad lze brát vážně, že prvním singlem bude píseň nazvaná I Think You're Freaky, čtyřmi dalšími odtajněnými názvy písní jsou Tsotsi Taal, The Money And The Power, Fatty Boom Boom a Baby's On Fire. Debut Die Antwoord "$O$" vyšel v roce 2009. Zájem o trio odstartoval klip ke skladbě Enter The Ninja, který na YouTube za měsíc zhlédlo přes milion lidí.



ks
zavřít