Co vyjde v listopadu 2011: přehled novinek

Vydáno 01.11.2011 | autor: redakce

V listopadu se opět sešla úroda novinek na hudebním trhu. Svoje alba představují Metallica s Lou Reedem, Rihanna či U2 a Nickelback, v Čechách pak třeba Airfare.

Co vyjde v listopadu 2011: přehled novinek Co vyjde v listopadu 2011: přehled novinek


airfareAirfare - Youngblood
Album vznikalo přes rok a produkce se ujal renomovaný chicagský producent Bjorn Thorsrud, známý svou spoluprací s takovými hudebními veličinami jako Smashing Pumpkins, Zwan, The Dandy Warhols, Whitesnake, Monster Magnet, Billy Corgan. Autorsky se na něm podílela celá skupina. Ve skladbě Dr.Z hostuje zpěvačka Charlie One z kapely Ohm Square.



jaz3e9691_mullercovereste1Richard Müller – Eště
Dva hudební giganti se při práci potkali skutečně po dlouhých 10-ti letech.  Pravděpodobně nejvýraznější a nejplodnější českoslovenští autoři spolu naposledy spolupracovali na albu „01“. Nyní je výsledkem spojení jejich zkušeností Richardovo nové album. Autorem hudby a producentem celého alba je Ivan Tásler, všechny texty skladeb si čerstvý padesátník Richard Müller napsal sám.




lulu_coverLou Reed a Metalica – Lulu

Hvězdné spojení Lou Reeda a Metalliky nese první ovoce. Lou Reed před časem složil písně pro amerického avantgardního divadelního režiséra Roberta Wilsona a německý divadelní ansámbl, který od dubna tohoto roku v Berlíně hraje dílko s názvem Lulu Plays. Tyto písně jsou inspirovány díly Earth SpiritPandora's Box německého expresionisty Frank Wedekinaa, který v nich přepsal básně Edgara Allana Poe z jeho sbírky Havran. Ke spolupráci si přizval Metallicu a Lulu je na světě.




happiness-deluxe-edition-200Hurts - Happiness (Deluxe Edition) 

Britská popová senzace slaví se svým debutem úspěchy po celém světě. Jen Českou republiku navštívila za tento rok třikrát a pokaždé s velkou pompou. Nyní se albu Happiness dostává Deluxe podoby. Balíček obsahuje bonusové DVD z koncertu v Berlíně, který byl snímán na šestnáct kamer, na CD přibudou živé verze písní, dvě dema a další překvapení.




soul2-album-cover1Seal - Soul
Cenami Grammy ozdobený Seal vydává osmé studiové album Soul 2.  Zpěvák opět spojil síly s legendárním producentem Trevorem Hornem (Seal, Seal II, Human Being), tentokrát spolupracujícím s mužem odpovědným za album Soul Davidem Fosterem (Soul, Commitment). Seal svůj nenapodobitelně sametový hlas připojil k atraktivní kolekci především zamilovaných soulových kousků ze 70. let.




bubleMichael Bublé - Christmas
Christmas je album, které si několika cenami Grammy ověnčený Michael Bublé již dlouho přál vydat. Album produkovali David Foster, Bob Rock a Humberto Gatica. Jako hosté na něm vystupují Shania Twain, mexická zpívající hvězda Thalia, dlouhodobí spolupracovníci Naturally 7 a The Puppini Sisters.




laurieHugh Laurie – Let Them Talk (Special Edition)
Jedno z velkých letošních překvapení, tedy debutové album Hugh Lurieho alias Dr.House s názvem Let Them Talk, má předvánoční pokračovaní. Kritikou vřele přijaté album, které okusilo i nejvyšší příčky domácí albové hitparády vychází ve speciální edici obohacené o 4 nové písně a koncertní DVD! 





twilightO.S.T./Various – The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
Pokračování kultovní ságy Twilight v podobě filmu a soundtracku The Twilight Saga : Breaking Dawn Part 1 se blíží. Na soundtracku je pilotním singlem novinka od Bruno Marse „It Will Rain". Soundtrack se tentokrát nenese v rockovém duchu, ale přináší naopak nejžhavější současná jména kompletní hudební scény. Nechybí Christina Perri, Theophilus London, Noisettes, The Joy Formidable a dokonce i filmová hudba jejíž autorem je Carter Burwell.



youngfoolishhappy2Pixie Lott
Britská zpěvačka vydává své druhé studiové album. Na desce začala pracovat v lednu tohoto roku v Los Angeles a na pomoc si přizvala hvězdná jména, takže jí na albu hostuje například Stevie Wonder na harmoniku, nebo John Legend na klavír.






megadeththirteenMegadeth – Thirteen

Megadeth vydávají své již třinácté album, a tak si nad jeho názvem hlavu příliš nelámali. Stejně tak jako nad počtem songů, kterých je – překvapivě – rovných třináct.







angels-airwaves--love-part-iiAngels & Airvawes – Love: Part Two

Skupina Angels And Airwaves dokončila dvojalbum Love: Album Parts One & Two. První část Love I vyšla již v minulém roce, druhá právě míří do prodeje. Skupinu opustil letos Adam Willard, s Tomem DeLongem nadále zůstává kytarista David Kennedy a basák Matt Wachter. Půjde o čtvrté album Angels And Airwaves.





673px-r.e.m.-part-lies-part-heart-part-truth-part-garbage-1982-2011R.E.M. -Part Lies, Part Heart, Part True, Part Garbage 1982 - 2011

R.E.M. nedávno ohlásili ukončení činnosti kapely, ale ze scény neodcházejí jen tak potichu. Pro své příznivce si na rozloučenou připravili kompilaci svých největších hitů, které nasbírali za 31 let svého působení. Na kompilaci se také objeví dosud nevydané songy We All Go Back To Where We BelongA Month Of SaturdaysHallelujah.




nickelback_here_and_now_170x170-75Nickelback - Here and Now

Tři roky po multi-platinovém albu Dark Horse přichází s novinkou i kanadští rockeři Nickelback. V září představili hned dva singly When We Stand Together a Bottoms Up, nyní je k dispozici celé album s názvem Here And Now.






taylor_swift_-_speak_now_world_tour_-_liveTaylor Swift - Speak Now World Tour: Live

Popová hvězdička Taylor Swift vydává svoje první CD pořízené z živých vystoupení. Album nabízí 72 minut živého hraní, které posbírala na světovém turné k desce Speak Now. Nechybí ani DVD, kde je možno vidět mladou hvězdičku v akci.






katebush50wordsforsnow600gb120911Kate Bush 50 - Words For Snow

Jubilejní desáté album vydává britská zpěvačka Kate Bush. Jde o její již druhý počin, který vyjde pod hlavičkou jejího vlastního labelu Fish People. Po Director´s Cut je to zpěvaččino druhé album vydané v tomto roce. 50 Words For Snow obsahuje sedm nových písní a má délku 65 minut.





talk_that_talk_-_rihannaRihanna - Talk That Talk

O Rihanně se nyní mluví především v souvislosti s novým albem Coldplay, kde si s nimi střihla duet, její novinka je ale také téměř na spadnutí. V rámci Talk That Talk vyráží Rihanna také na turné, své nové album pak představí 7. prosince v Praze. Jako doprovod přibrala Calvina Harrise, který na novince spolupracoval.





manicManic Street Preachers - National Treasures - The Complete Singles

„Manici" nechtějí své fanoušky nechat usnout na vavřínech, a tak jim necelý rok od vydání jejich posledního alba naservírovali další lahůdku. Tentokrát jim naservírují kompilaci o dvou discích, na kterých najdou 38 největších hitů kapely.






u2-achtung-baby-lpU2 – Achtung Baby

O tom, že U2 jsou jednou z největších kapel současnosti, nemůže být pochyb. Jelikož navíc slaví 20 let od vydání alba Achtung Baby, které bývá z jejich tvorby nejvíce ceněno, dostalo se této desce reedice. Ne však ledajaké – fanoušci si budou moct vybírat hned z několika deluxe edicí, které budou navíc obsahovat dosud nevydané songy, DVD, klipy, vinyly, knihu, odznáčky a mnoho dalšího.




sick-of-it-all-nonstopSick Of It All - Nonstop

Kapela sice svojí poslední desku vydala teprve před rokem, ale proč fanouškům nenaservírovat něco nového? Vlastně nového... Album Nonstop sice přináší 20 skladeb, jedná se však o songy, které jejich příznivci dávno znají. Kapela vybrala písně z celé jejich tvůrčí historie, vzala je do studia a dala jim nový zvuk a aranže.

 

 text: map, foto: archiv

talk_that_talk_-_rihannatop 
zavřít