Airfare pokřtí Youngblood, album produkoval spolupracovník Smashing Pumpkins

Vydáno 02.11.2011 | autor: redakce

Airfare pokřtí 7. listopadu v pražském Lucerna Music Baru svoji novinku Youngblood. Kmotrem bude David Koller a jako hosté vystoupí Rara Avis a Holden Caulfield.

Airfare pokřtí Youngblood, album produkoval spolupracovník Smashing Pumpkins Airfare pokřtí Youngblood, album produkoval spolupracovník Smashing Pumpkins

airfareallNové album Youngblood vznikalo přes rok a produkce se ujal renomovaný chicagský producent Bjorn Thorsrud, známý svou spoluprací s takovými hudebními veličinami jako Smashing Pumpkins, Zwan, The Dandy Warhols, Whitesnake, Monster Magnet, Billy Corgan. Album je oproti předešlým deskám, které byly točeny analogově celé točeno digitálně. Na desce je deset skladeb, na nichž se autorsky podílela celá skupina v čele s frontmanem Thomasem J. Lichtagem, baskytaristou Tomášem Vitáskem, kytaristou Lukášem Chromkem a bubeníkem Richardem Scheuflerem jr. Za zmínku stojí, že ve skladbě Dr.Z hostuje zpěvačka Charlie One z kapely Ohm Square.

O novém albu kapela říká: "Spolupráce se známým americkým producentem Bjornem Thorsrudem, konečně spatří světlo světa. Tentokrát jsme se svlékli z kůže a začali úplně  od znova. Makali jsme stovky hodin v nové zkušebně a hráli si s melodiemi, tóny prostě s celou deskou. Texty odkazují jako vždy na příběhy, které se odehrávaly bezprostředně kolem nás. Songy nesou elektronické prvky i určitý druh kytarové naštvanosti. Bjorn, který pracoval s celou řadou známých amerických kapel, z nás dostal naše momentální maximum. S čistým svědomím teď můžeme říct, že tohle je ta nejlepší deska, kterou jsme zatím mohli udělat."

Kapela však do oběhu pustila ještě jednu neoficiální tiskovou zprávu, která - ač negativního obsahu - pobavila svou neformálností: "Nové album česko-americké hudební skupiny Airfare, které bude stát opět za velké hovno, přichází na trh v těchto dnech a nese název Youngblood. Album vznikalo díky lenosti celé kapely přes rok a produkce se ujal vyjebaný, vepřový chicagský zvukař Bjorn Thorsrud, známý svou spoluprací jako kroutil knoflíků s takovými hudebními veličinami jako Smashing Pumpkins, Zwan, The Dandy Warhols, Whitesnake, Monster Magnet, Billy Corgan, které ho poslaly do prdele a proto musel dělat brigádu u Airfare. Album Youngblood vychází u nového labelu POP OFF Production, který byl tak blbý a vrazil do něj peníze a je oproti předešlým deskám Airfare, které byly točeny analogově, celé točeno digitálně a opět stojí za... Na albu Youngblood najdete 10 hrozných skladeb, kde ze žádné nebude hit. Autorsky se na něm podílela celá skupina Airfare v čele s frontmanem líným jako veš Thomasem J. Lichtagem, chytráckým baskytaristou Tomášem Vitáskem, vychcaným kytaristou Lukášem Chromkem a hodným nejhodnějším bubeníkem Richardem Scheuflerem."


 
 zdroj: TZ, map

zavřít