PAUL VAN DYK PŘIJÍŽDÍ NA MÁCHÁČ

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

MÁCHÁČ 2005, který uzavírá letní festivalovou sezónu, proběhne tentov pátek 26. srpna na pláži Klůžek v Doksech na Máchově jezeře. Hlavní hvězdou bude Dj PAUL VAN DYK.

PAUL VAN DYK PŘIJÍŽDÍ NA MÁCHÁČ PAUL VAN DYK PŘIJÍŽDÍ NA MÁCHÁČ

Německý DJ a producent Paul Van Dyk se představí v rámci svého turné k jeho nové mixované komplilaci Politics Of Dancing 2, která vychází začátkem září, a navazuje na úspěšný předchozí díl z roku 2001. Objeví se na ní další z Paulova remixu U2.
Kromě Van Dyka vystoupí na Mácháči britský objev posledních let DJ Fergie, který má svoji show na britském radiu BBC Radio 1. Line-up doplní holanský DJ SAN, polský Angelo Mike, domácí Michael Burian a na dvě desítky domácích i zahraničních umělců.
Uprostřed pláže bude stát netradičně pojaté hlavní podium, vybudované na vodní ploše, se zvukovým aparátem o síle 80 kilowat. Dále bude pro návštěvníky připraveno dalších 5 pódií, jako např. Red Zone a Durex Love Zone, kde bude celým večerem provázet skupina Maradona Jazz, nebo stana pražského klubu Duplex s jeho rezidentními Dji. Nebudou chybět ani velkokapacitní bary, stánky s občerstvením a suvenýry, a další festivalové atrakce.
Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro za 500 Kč, na místě bude vybíráno vstupné 600 Kč.
Praktické informace:
• Hudební produkce začíná v pátek, 26.8. v 17:00 a končí v 6:00 ráno. • Brány festivalu se otevřou v 16:30 hodin. • Parkování zajištěno na prakovištích s kapacitou 1 500 vozů. • Celá akce je řádně nahlášena místním úřadům, městské policii a policii ČR. • Na místě bude k prodeji dostatečné množství vstupenek. • Samozřejmostí je přístup k pitné vodě, zdravotní služba, hasičská hlídka, mobilní WC, ochranka, velkokapacitní bary, atd.

PAUL VAN DYK
Hlavní hvězdou 7. ročníku beach open air festivalu Mácháč 2005 je nejslavnější německý DJ a producent všech dob Paul Van Dyk, který při poslední návštěvě v roce 2004 přilákal do pražské T-Mobile arény 10.000 fanoušků elektronické hudby. Nyní budete mít šanci zopakovat si zážitek z jeho hraní poprvé v České Republice pod širým nebem v magickém prostředí Máchova jezera.
Van Dyk si již několik let drží nejvyšší příčky mezi nejpopulárnějšími DJs naší planety, a je headlinerem největších tanečních událostí po celém světě. Paul se narodil 16. prosince 1971 v Eisenhuettenstadtu v tehdejším východním Německu. Jeho hudební začátky jsou tak podobné jako u našich DJs, poslech západních rádií, nahrávání a následné přehrávání. Jeho největšími oblíbenci v té době byli The Smiths a New Order.
Po roce 89 se sice vznikající klubová scéna orientovala zejména na detroitské techno, ale Paulovi se podařilo prosadit v kultovním berlínském Tresoru. Záhy přichází první vlastní produkce - jedná se o projekt Visions Of Shiva (PVD a Cosmic Baby), u nás známý zejména díky kompilaci Logic Trance. V roce 1993 vydává album, 45 RPM. Energické a atmosférické skladby byly přesně to po čem technem odchovaní klubeři toužili. S následujícím 7 Ways a remixy pro renomované hudebníky jako Inspiral Carpets, Svena Vatha, Curve nebo New Order získal Paul i zasloužený respekt v britském tisku a definitivně se zařadil mezi nejpopulárnější Dje.
V roce 1998 došlo i na repress jeho prvního alba, hity jako For An Angel se dočkaly nových remixů a staly se světovými hity. V roce 2000 vydává další album Out There And Back následované celosvětovým turné. Po míchaném albu Politics Of Dancing, DVD Global a soundtracku k filmu Zordo vyšla v roce 2003 jeho zatím poslední dlouhohrající deska s názvem Reflections.
Koncem léta vyjde druhé pokračování dvojdiskové kompilace Politics of Dancing, jejímž prvním dílem udělal legendární německý DJ Paul van Dyk fanouškům elektronické taneční hudby radost již v roce 2001. Tehdy se na Dykově výběru objevily novinky od Timo Maase, Second Sun, Blank & Jones, Signum, 4 Strings či Nu-NRG nebo dokonce U2, v letošním roce se tak podle neoficiálních informací poštěstí trackům od dvojice Filo & Peri, Davida Guetty (který nedávno vystoupil na holandské Sensation White), další populární dvojice Kyau & Albert, holandského DJ Misjy Helslota, Marca van Lindena, zařazen zřejmě také bude známý song Bling Bling od Sandera van Doorna, opět budou zastoupeni Nu-NRG, Second Sun a U2. Paul samozřejmě také nezapomněl na svou novinku The Other Side. Za klasiku už je pak nutno považovat songy Whiteroom - Someday a Kuffdam & Plant - Summer Dream - ten zazněl loni i letos na berlínské party The Love From Above.
zavřít