Nové album Právo na šťastie pokřtí Inékafe v letadle

Vydáno 04.11.2011 | autor: redakce

Své šesté řadové album Právo na šťastie vydává slovenská skupina Inékafe 14. listopadu. Skupina ho pokřtí celkem třikrát, přičemž jedna z těchto ceremonií se uskuteční na palubě letadla, které bude pilotovat zpěvák kapely Vratko Rohoň. Začátkem příštího roku bude CD představeno také na koncertním turné po České a Slovenské republice.

Nové album Právo na šťastie pokřtí Inékafe v letadle Nové album Právo na šťastie pokřtí Inékafe v letadle

ine-kafe_band
Inékafe nahrávku předznamenali už dvěma singly, první nazvaný Ani minútu měl premiéru už v létě, druhý Špinavé objatie rotuje v rádiových éterech teprve několik dní. Ke druhé zmíněné písni se fanoušci navíc brzy dočkají i oficiálního videoklipu.

Křest alba se uskuteční ještě letos, a to hned třikrát: jednou v listopadu a dvakrát v prosinci na koncertech ve slovenském Brezně (16. prosince) a v Olomouci (17. prosince). „Tato dvě města to u nás vyhrála z toho důvodu, že se do nich v rámci turné nedostaneme a bohužel se nám nepodaří do nich zastavit ani v rámci příští festivalové sezóny," vysvětlila kapela.

Na listopadový křest se mohou fanoušci těšit 24. listopadu, a to na velmi neobvyklém místě. Album Právo na šťastie bude totiž slavnostně uvedeno do světa ve výšce větší než jedenáct kilometrů nad slovenskými Tatrami, na palubě Boeingu 737. Ten bude řídit frontman kapely Vratko, o němž je známo, že jeho civilním povoláním je právě dopravní pilot. Letenky pro tuto příležitost jsou k mání pouze v omezeném množství a zájemci je mohou zakoupit na oficiálním webu Inékafe.

Na šňůru s Právem na šťastie vyrazí členové této party v únoru příštího roku, odehrají celkem dvanáct koncertů v Česku i na Slovensku.



ks

ine kafe_vid 
zavřít