Smashing Pumpkins zahrají v Praze, vrací se po třech letech

Vydáno 07.11.2011 | autor: redakce

Chicagští Smashing Pumpkins vyrazili na podzimní evropské turné, a přesto, že návštěva České republiky v původním plánu nebyla, situace se změnila. Smashing Pumpkins vystoupí 25. listopadu v pražské Incheba Areně.

Smashing Pumpkins zahrají v Praze, vrací se po třech letech Smashing Pumpkins zahrají v Praze, vrací se po třech letech

 
pumpkins2011newKapela zahájila turné 2. listopadu v Oslu a čeká ji ještě dalších 22 zastávek. Na nich představí desku Oceania, která je součástí koncepčního projektuTeargarden by Kaleidyscope

Projekt vznikl v roce 2009 a obsahuje čtyřiačtyřicet skladeb, takže se na deváté studiovce objeví témata písniček, které již byly součástí dva roky starého počinu. Na Oceania se nakonec objeví třináct písní. Původně mělo album vyjít v září tohoto roku, nakonec se však jeho vydání posunulo na začátek příštího roku.

Kapela si však pro nedočkavé fanoušky připravila luxusní reedice. Deluxe edice bude doprovázet bonusový materiál na druhém disku, který se bude vázat k období, kdy nahrávka vznikala. Fanoušci si tak budou moci poprvé poslechnout nejen b-sidovky singlů, ale i zcela raritní verze známých skladeb a různých studiových demo snímků v novém zvukovém obalu.

K mání již je várka prvních dvou desek GishSiamese Dream a kompilace Pisces Iscariot. V roce 2012 vyjde dodnes opěvované dvojalbum Mellon Collie and the Infinite Sadness považované za naprostý vrchol kariéry, včetně pětidiskového boxu The Aeroplane Flies High čítající rozšířené verze singlů ze zmiňovaného dvojalba, následovat bude rovněž ponurá, elektronicky laděná nahrávka Adore. Nová verze Machina/The Machines of God spatří světlo světa jako čtyřdiskový komplet zahrnující pokračovatele Machina II/The Friends and Enemies of Modern Music, kterého původně kapela vydala jako raritní vinylové LP a posléze jako free download. 



text: map, Jiří Kaňa, foto: archiv
zavřít