Fast Food Orchestra vyrazí s novou deskou na turné, pak si dají pauzu

Vydáno 08.11.2011 | autor: redakce

Fast Food Orchestra již za pár dní vydají desku s názvem Wanted For Cooking. Poté vyjedou na krátké turné, po němž plánují koncertní pauzu.

Fast Food Orchestra vyrazí s novou deskou na turné, pak si dají pauzu Fast Food Orchestra vyrazí s novou deskou na turné, pak si dají pauzu

 
ffo3_mailFast Food Orchestra vydává 10. listopadu novou desku Wanted For Cooking. Ve stejný den v Plzni odstartuje také turné. „Letos chceme omezit koncertování a získat tak čas a energii na další projekty. Proto si turné určitě nenechte ujít," vyzývají členové kapely své fanoušky. Pražský křest v pořadí šestého alba proběhne 16. listopadu v Lucerna Music Baru. Kromě limitované edice v digi packu bude tradičně možné CD, které bude obsahovat 12 skladeb, zdarma stáhnout ke konci listopadu na www.fastfoodorchestra.cz. Desku doprovází videoklip k písni Modrá Raketa, který během letních festivalů natočil a sestříhal její člen Filip Vondrášek.

Wanted For Cooking vychází po dvou letech po zatím poslední Utsuki. „Neradi stojíme na jednom místě. Nová deska je proto rozhodně úplně jiná než ta předešlá. To, že můžeme kombinovat celou paletu hudebních žánrů, je jediný a hlavní důvod, proč to ještě děláme," říká Fido. „Je velmi těžké ji nějak zařadit. Na koncertech pořád hrajeme mix ska, reggae a urban music, což na deskách dodržujeme jen částečně. Stále dost odlišujeme to, co dává smysl hrát na živo a co splní účel jen na desce. Na té však fanoušci uslyší několik velmi netradičních kousků a my se již teď na jejich reakce těšíme," pokračuje.

Název sice působí dost abstraktně, vždyť je těžké se na něm v osmi lidech shodnout, ale dává smysl v souvislosti se jménem kapely. Na hudební pestrosti se také podepsala otevřenost, která roste s věkem členů. „Už neděláme rozdíl mezi styly, spíše mezi tím, co se nám líbí a co se nám nelíbí. Většina z nás je schopná ocenit cokoliv dobrého od metalu přes vážnou hudbu až po pop," vysvětluje kapelník. Od prvního koncertu Fast Food Orchestra uběhlo dlouhých třináct let: „Je to zatracená dřina," doplňuje Fido. „Není to jenom ta parádní hodina a půl na pódiu, ani ty parádní kalby po koncertě, ale jsou to celé hodiny strávené v dodávce, nulová šance odjet někam na víkend nebo vyrazit na jinou kapelu. Připadá nám přínosnější omezit hraní, více si užívat koncerty a získat tím čas i na jiné své projekty," uzavírá.



Turné:

10. 11. Plzeň - KD Šeříkovka
12. 11. České Budějovice - Mighty Bar Velbloud
16. 11. Praha - Lucerna Music Bar
22. 11. Brno - Melodka
26.11. Humpolec - Hell Club
2.12. Lanškroun - Apollo Music Club
9.12. Liberec - Klub Vlak 

 zdroj: TZ, map
zavřít