Kabát vydává záznam z pražské O2 Arény na CD a DVD

Vydáno 12.11.2011 | autor: redakce

Koncert v O2 Aréně odehrál Kabát v rámci jarního turné k albu Banditi di Praga. Záznam nyní vychází na CD a DVD. K dostání má být i limitovaná edice v omezeném nákladu 1000 ks. Její součástí bude kniha s fotografiemi z koncertů, 2CD a 2DVD a plakát. Vše lze pořídit od 17. listopadu.

Kabát vydává záznam z pražské O2 Arény na CD a DVD Kabát vydává záznam z pražské O2 Arény na CD a DVD

kabat_banditiKabát vydává v podobě video a audio nosiče záznam svého vystoupení z jarního turné 2011 - Banditi di Praga. Kapela v rámci této šňůry odehrála celkem 17 koncertů (z toho dva na Slovensku).

Turné bylo na rozdíl od ostatních běžných koncertů výjimečné svým prostorovým pojetím. Koncerty probíhaly uprostřed stadionů a arén. Je to divácky velice vděčná varianta, ale technický oříšek, se kterým se kapela a její realizační tým (s ohledem na ohlasy) popasovala se ctí.

Obraz se celý zaznamenal na 16 kamer v rozlišení full HD, což je a priory záruka skvělého obrazu. Záznam zvuku byl pořízen prostorově tak, aby mohl vzniknout (mimo standardního stereo PCM) i autentický dojem z koncertu ve známém formátu 5.1, který podporuje většina domácích kin. Tedy nevznikl uměle ve studiu (uměle dopočítávaným prostorem), ale byl tak zaznamenán. Divák se tak zvukově pohybuje přímo uprostřed O2 Areny v Praze. Zvuk s kapelou mixoval již dvorní zvukař Milan Cimfe, mimo jiné držitel několika cen AKPH za nejlepší nahrávku roku.

Použité fotografie k tomuto projektu jsou z několika koncertů. Největší obrazový materiál obsahuje kniha, která je součástí limitované edice. Jde o tisíc kusů exklusivních krabic, ve kterých je 2DVD, 2CD, kniha s fotografiemi a plakát A2 . Obal k těmto nosičům graficky vytvořil Martin Zhouf.


 

Text: TZ, kofo
zavřít