Adele láme rekordy na počkání

Vydáno 16.11.2011 | autor: redakce

Zdravotní potíže Adele si vyžádaly operaci hlasivek. Teď už je v pořádku a těší se z úspěchů alba 21. V Evropě trhla rekord ve stahování, v USA jí musel z cesty Eminem. Someone Like You je v Británii mezi šestnácti nejúspěšnějšími singly poslední dekády.

Adele láme rekordy na počkání Adele láme rekordy na počkání

adele-makeup-1
Druhá deska Adele zlomila evropský rekord v počtu stažení alba prostřednictvím internetových obchodů s hudbou. Album 21 po sedmi měsících od vydání stáhlo na sedm milionů lidí. Podobný rekord už má přitom zpěvačka za sebou. Ta samá deska se stala nejprodávanější digitální formou taky v USA. Odsunula tak z prvního místa rappera Eminema s jeho albem Recovery

Jen čtyři týdny Someone Like You trvalo, než se probojoval mezi šestnáctku singlů, které v Británii od roku 2000 pokořili hranici milionu. 

V souvislosti s rekordními prodeji mluví hudební analytici hovoří o záchraně hudby prostřednictvím digitálního stahování. Na druhou stranu varují před „osekaným“ konzumováním. Posluchači se víc zaměřují na jednotlivé singly a videokanál YouTube. Objem lidí, kteří by stahovali celá alba, se zmenšuje. 

Co se týče zdravotních komplikací Adele, důležitou zprávou je úspěšná operace hlasivek. Zpěvačka podstoupila odstranění benigního polypu v krku. Rekonvalescence si ale vyžádala zrušení všech koncertů až do konce roku.

 

Text: kofo


adele_top

 

zavřít