LIVE: Wohnout oslavili patnáctiny, nadělili si gigantický dort

Vydáno 17.11.2011 | autor: redakce

Wohnout nám dospěli do puberty. 16. listopadu oslavili v pražské hale Folimanka svoje 15. narozeniny, na které dorazilo kolem dvou tisícovek hostů. Mezi těmi na pódiu nechyběli Medvěd 009, režisér Jakub Kohák nebo otec Honzy a Matěje Oleg Homola.

LIVE: Wohnout oslavili patnáctiny, nadělili si gigantický dort LIVE: Wohnout oslavili patnáctiny, nadělili si gigantický dort

wohnoutfolOslavit mravní odpovědnost „Wohnutejch“ chtěly stovky fanoušků a tak hala Folimanka praskala ve švech už před koncertem. Atmosféru navodila kapela Medvěd 009, tentokrát bez Vaška Bláhy. Po jejich setu se doslova zatáhla opona a nastalo čekání na oslavence.

Ti si k narozeninám nadělili vskutku grandiózní dort – zabíral většinu pódia a na jeho vrcholu místo třešničky byl vystavěn svatostánek, v němž trůnil za svými bicími Fenek. Pravda, působil tam nahoře poněkud opuštěně, na atmosféře koncertu to však neubralo.

Wohnouti
odstartovali setlist čítající 25 songů stejnojmennou hitovkou z posledního alba Našim klientům. Následovala pecka Kapela na šňůře z předchozí desky Karton veverek, a čtyřka na pódiu nešetřila nadšený dav ani do třetice, kdy spustila jeden z nejoblíbenějších singlů zvaný GangaPolib si dědu.

Podívejte se na fotogalerii z koncertu!

Kluci citlivě střídali osvědčené pecky s novinkami z poslední placky, a tak se fanoušci dočkali notoricky známého Sejko No Pí, Polib si dědu, Gramofónu, Vrátnýho, Činelů, Pedra nebo Banánů na střídačku s novou Smutnou písničkou, či třeba Gastrosexuálem. Během koncertu kluci také omluvili plánovaného hosta Lenku Dusilovou, kterou skolila chřipka, na pódiu se neobjevil ani Vašek Bláha, Tomáš Hajíček či Márdi, kteří na desce hostují v písničce Hledáme zpěváka.

08_publikum wohnout_11


Prost hostů ale koncert nezůstal, zhruba v polovině show se jich s houslemi a kontrabasy nastěhovalo hned několik. Během ladění strun si přítomní mohli hned pětkrát vychutnat převtělení basáka Zemánka do gorily, poté Jiří nasadil svůj jedinečný baryton a střihnul si za podpory hostů a Fenkových bicích lidovku Slováci. Strunný doprovod zůstal ještě na další song Voda v prášku z nové desky, poté vyklidil pódium.

wohnout_folDalším hostem byl čestný člen kapely režisér Jakub Kohák, který publiku předvedl hudebně taneční číslo v písni Dobrý den, pane Kohák. Struny vládly večeru, protože i Kuba si jako doprovodný nástroj vybral housle, a to hned dvoje.

Přečtěte si speciální interview s Honzou a Matějem Homolovými!

Poslední host se objevil až na první přídavek Pepíčci a nebyl jím nikdo jiný, než táta Matěje a Honzy Oleg Homola, jehož rozpaření přítomní odměnil hlasitými ovacemi. Matějovi sice na začátku vypadl kousek textu, ze situace ale vybruslil s humorem sobě vlastním a ani to nebylo potřeba, protože nabitá Folimanka dokázala jednohlasně odzpívat song za něj.

Wohnouti
se po dvou přídavcích nadobro rozloučili písní Svaz českých bohémů a dvoutisícový dav, který celý koncert skákal až do posledních řad, jen nerad opouštěl prostory haly. V přilehlé hospodě se mezitím rozpoutala oslava trvající až do ranních hodin. Snad ji „Wohnutí“ přežili ve zdraví a budou svými živelnými vystoupeními těšit své fanoušky ještě minimálně dalších patnáct let…



wohnout_8Playlist:
Našim klientům
Kapela na šňůře
Ganga
Chudej
Kulibrci
Pedro se vrací
Gastrosexuál
Polib si dědu
Sejko No Pí
Činely
Smutná písnička
Slováci
Voda v prášku
Volali
Popojedem
Hledáme zpěváka
Muflon
Dobrý den, pane Kohák
Vrátnej
Gramofon
Padák
Pepíčci
Banány
Pilarka
Svaz českých bohémů



text: Marta Pušová, foto: Veronika Matějková

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít