Vladivojna vypustila Bohémy a knihu, křtu se ujme Jan Hřebejk

Vydáno 17.11.2011 | autor: redakce

Vladivojna La Chia vydala v den státního svátku Bohémy. Do obchodů míří i její kniha, kterou obohatila vlastními ilustracemi. Novinku pokřtí začátkem prosince Jan Hřebejk, s nímž se setkala při práci na soundtracku pro jeho poslední film Nevinnost.

Vladivojna vypustila Bohémy a knihu, křtu se ujme Jan Hřebejk Vladivojna vypustila Bohémy a knihu, křtu se ujme Jan Hřebejk

vladivojna_tonostanoDruhé sólové album po zmrazení jejího projektu Banana nese jméno Bohémy a audionahrávku doprovází na pulty obchodů s hudbou i Vladivojnina autorská kniha s jejími ilustracemi. Křest novinky se uskuteční 8. prosince v pražském klubu NoD nad Roxy, aktu se ujme režisér Jan Hřebejk.

Nová deska Vladivojny La Chia obsahuje dvanáct skladeb. Album je inspirováno vnitřními stavy člověka a jeho spojením s nynějším světem, ve kterém se nejvíce věcí odehrává jakoby pod povrchem přítomnosti.

Původem ostravská hudebnice, zpěvačka a malířka je autorkou všech písní, sama si také nahrála většinu nástrojů. Až na několik výjimek stojí její podpis i pod texty. „Poprvé jsem vytvořila album, kde jsou texty stejně důležité jako hudba. Tentokrát jsem dala českým textům opravdu veliký prostor,“ dodává.

Bohémy
vznikaly v Ostravě za přispění kytaristy a producenta alba Aleše Bajgera, violoncellistky Terezie Kovalové a zvukového mistra Petra Slezáka.

První sólovou desku Tajemství Lotopu vydala Vladivojna La Chia na podzim roku 2009. Letos v zimě složila soundtrack k Hřebejkově filmu Nevinnost. Zpěvačka má také již 5 let svůj pořad Čajovna na ČRO3 Vltava. Vystupovala nebo spolupracovala například s Lenkou Dusilovou, Blue Effect, Varhanem O. Bauerem, Laczem Deczim nebo Amitem Chatterjee.



Text: TZ, kofo, foto: Tono Stano

zavřít