Tichá dohoda slaví čtvrtstoletí, v Praze zahraje po deseti letech

Vydáno 19.11.2011 | autor: redakce

Tichá dohoda slaví 25 let existence, popřát jí můžete 8. prosince na pražském koncertě v KD Vltavská. Půjde o výjimečné vystoupení, naposledy totiž hrála v hlavním městě před deseti lety. Začátkem měsíce zveřejnila skupina Dana Šustra a Blanky Šrůmové videoklip k písni Reklamní anděl

Tichá dohoda slaví čtvrtstoletí, v Praze zahraje po deseti letech Tichá dohoda slaví čtvrtstoletí, v Praze zahraje po deseti letech

td_color_preview1Dramaturgie koncertu nabídne průřez celou dosavadní tvorbou a všemi vydanými alby, včetně největších hitů skupiny Má duše se vznáší, Kotva a Kříž, Tulák po hvězdách, Kde spí andělé, Večírek osamělých srdcí. Na řadu přijdou také písně, které v průběhu času z koncertního repertoáru zmizely, protože byly nahrazeny aktuálnějšími - Chci přežít, Milion tajemství, Cizí pohled, Reklamní anděl, Kdo z vás, Peklo a ráj nebo Marioneta.

Na koncertě se jako hosté objeví i hudebníci ze zakládající formace a ze všech hlavních sestav, jak se měnily v průběhu času s nahráváním jednotlivých alb.

Většina z bývalých spoluhráčů Tiché dohody dnes nadále působí v různých skupinách či osobnostmi jako jsou Plastic People of the Universe, Phil Shöenfelt, Kapela Hrůzy, Neřež, Miro Žbirka, Jižní pól, Toyen a Wanastowi Vjecy.

Tichá dohoda letos poprvé po osmileté pauze vystoupila na trutnovském festivalu a byla vřele přijata diváky i novináři.

8. prosince půjde o první vystoupení skupiny v Praze po deseti letech (poslední pražský koncert se uskutečnil v Lucerna Music Baru v roce 2001).  Vstupenky do KD Vltavská jsou k dostání za 300 korun v předprodejních sítích Ticketportal a Ticketstream. Na místě za 350 korun.



Text: TZ, kofo

zavřít