Bubeník z Fun Lovin' Criminals zavítá do Prahy, Brna a Českých Budějovic

Vydáno 21.11.2011 | autor: redakce

DJ Maceo a MaryC, kteří se specializují na funk, soul, hip hop a groovy budoucnosti, vyráží do klubů se speciálním hostem. Jako DJ se s nimi představí bubeník Fun Lovin' Criminals Frank Benbini aka The Rhythm Man.

Bubeník z Fun Lovin' Criminals zavítá do Prahy, Brna a Českých Budějovic Bubeník z Fun Lovin' Criminals zavítá do Prahy, Brna a Českých Budějovic

frankFrank Benbini je umělecká přezdívka bubeníka Marka Reida, který již sedm let hraje s kapelou Fun Lovin'Criminals, světoznámou mafií gaučového rock`n`rapu. Minulý rok ovšem Frank nepracoval jen na aktuální desce FLC Classic Fantastic, ale hned na pěti. Připravoval také nové desky svých vedlejších projektů Uncle Frank a Fatal Star.

 

Uncle Frank je kapela, pro kterou si může každý vymyslet škatulku sám. Je to něco mezi medovým swingem a rap`n`rollem. Frank Benbini v tomto projektu zpívá neodolatelným hlasem spokojeného kocoura. Kapela má i dechovou sekci a jejich koncerty se neobejdou bez speciálních kostýmů a rekvizit. Hudební kabaret strýčka Franka je podle jeho vlastních slov něco mezi hudbou ke Knize džunglí a Barry Whitem.  Jejich debut má název Ideal Food For Love. Nová deska těchto hudebních vtipálků se bude jmenovat Smiles For Miles.

Fatal Star je jako sen bláznivého hudebníka. Dojemné kytarovky v kombinaci s dětskými kláveskami. Čtyřčlenná kapela skáče od beatboxu k baladám a hned zas do 80.let. Sami svou hudbu označují jako Samurai Gipsy R'n'B. Je to taková pouliční směska vesmírných zvuků s živými nástroji. Pokud máte rádi Prince, Hall and Oates, Grace Jones, Queen a King Tubbyho, budete nadšeni. Svůj debut Fatal Star představili na začátku roku 2006 a vyšel pouze v limitované edici. Následovaly dvě EP Wild Seed a Gravy Baby. Jejich nové album ponese název Warrior a údajně zní jako, když se potká Afrika Bambaata s Knightriderem.

Práci na své první desce dokončil i reggae/dub projekt Radio Riddler, za kterým stojí i jeho kolega z FLC, multiinstrumentalista a DJ Fast. Společně zremixovali kompletní album Purple Rain od Prince ve stylu reggae. Dříve udělali například remixy písní Lilly Allen nebo Roots Manuvy. Pátá deska, ke které Frank přispěl je debut skupiny Rowshan, dvojice bratranců Na`im Cortazzi a Payam Beint.

Frank Benbini v České republice:

24.11.   Blinkr party                Praha - Klubovna 2.patro               
25.11.   Rap  Bridge vol.2       Brno - Mju:z
26.11.   Classic Fantastic         České budějovice - Street Beat

dm

zavřít