The Wombats se vrací, v neděli roztancují Lucerna Music Bar

Vydáno 22.11.2011 | autor: redakce

The Wombats si odbyli českou premiéru na letošním ročníku Rock For People. Teď si je užijeme v klubové atmosféře. Zaznamenali jste je s hitem Let's Dance To Joy Division z roku 2007, nebo vás dostala letošní deska This Modern Glitch? Ať už první nebo druhé, sejdeme se v neděli. Lístky jsou stále v předprodeji.

The Wombats se vrací, v neděli roztancují Lucerna Music Bar The Wombats se vrací, v neděli roztancují Lucerna Music Bar

wombats_hpNa letošním Rock for People potěšili několikatisícový dav pod pódiem. Ale v hudebním průmyslu mohou velká čísla často přinést opačný efekt. A čísla, která se týkají The Wombats jsou opravdu vysoká. Jejich debut z roku 2007 s názvem Guide To Love, Loss And Desperation dostal platinu. Přes 300 tisíc kombinovaných prodejů indie dancefloorových hitů Kill The Director, Let’s Dance To Joy Division (vítěz ankety roku 2008 - NME Award for Best Dancefloor Filler), Backfire At The Disco a Moving To New York

Velká čísla a velké koncerty v kombinaci s dříčskou filozofií typickou pro The Wombats (v roce 2007 odehráli 50 klubových vystoupení po celé Británii během zhruba padesáti dnů) si vybraly svou daň. Turné po USA v roce 2008, které trvalo nepřetržitě osmnáct měsíců, je doslova zlomilo. Fyzicky i psychicky. 

“O pár měsíců jsme to přešvihli,” říká Dan. “ Měl jsem problémy s rukama, každý večer mě příšerně bolely, takže už to bylo spíš utrpení. Byl třeba koncert, kde jsem si nepřál, aby na mě kdokoliv koukal. Seděl jsem za bicími v Glasgow a říkal jsem si s pocitem viny, co tam vlastně dělám.” 

V létě roku 2008 nahráli The Wombats další dva singly – klasiku My Circuitboard City a jejich protivánoční song Is This Christmas? a pak se zpěvák Matthew ‘Murph’ Murphy hned dal do skládání nových věcí na druhé album. Ale v jeho novém londýnském domově našel jen samotu a odcizení. Bez vystupování to prostě nefungovalo.

“Chybou bylo, že jsem si na koncerty moc zvykl” přiznává Murphy, “a když to najednou přestalo, byl jsem nešťastný, že už nejsem na turné a na nové město jsem si absolutně nemohl zvyknout.” V Liverpoolu se pak dávali nějakou dobu dohromady.

Deska This Modern Glitch se nahrávala během roku 2010 se třemi různými producenty (vše v Los Angeles). Nejdříve producent U2 a REM Jacknife Lee přinesl svou preciznost do Anti-D, pak jim vypomohl Eric Valentine s Tokyo (Vampires And Wolves) a Techno Fan. A nakonec producent Muse Rich Costey dílo dokončil. Zhodnotit výsledek můžete už 27. listopadu.

Vstupenky za 580 korun (plus poplatky) zakoupíte v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Na místě v den koncertu za 650 korun.


 
Text: TZ, kofo 
zavřít