Vítěz soutěže Český YouTube fest skupina Flattus vyráží na turné

Vydáno 28.11.2011 | autor: redakce

Kapela Flattus se dočkala vlastního koncertního turné. To bylo součástí výhry v soutěži Český YouTube Fest, který pořádal hudební magazín iREPORT a Ochranný svaz autorský (OSA) ve spolupráci s českým Googlem. Flattus byli jejím historicky prvním vítězem.

Vítěz soutěže Český YouTube fest skupina Flattus vyráží na turné Vítěz soutěže Český YouTube fest skupina Flattus vyráží na turné

 
dsc_4440Skupinu Flattus zvolili prvním vítězem Českého YouTube Festu sami uživatelé v červnu letošního roku. Kapela odstartovala novou etapu své hudební kariéry na známých českých letních festivalech Jam Rock Festival, Prague City Festival a Sázavafest. Nyní se chystá na druhou fázi své "YouTube Fest výhry" v podobě vlastního koncertního turné. O celé turné se stará agentura Championship Music, která spolupracuje například i s Xindlem X, Benem Cristovao nebo Davidem Kollerem.

Na první koncert se mohou fanoušci těšit již tuto sobotu 26. listopadu v klubu Chilli ve Žďáru nad Sázavou. Kapelu Flattus bude možné vidět na celkem 13 koncertech v různých městech včetně Prahy, Ostravy, Olomouce, Českých Budějovic, Plzně, Hradce Králové a dalších.

"V rámci Českého YouTube Festu jsme si chtěli vyzkoušet, jaký dopad bude mít vítězství na neznámou kapelu. Díky YouTube projektu jsme se měli o co opřít a mohli uspořádat turné pro zajímavou mladou kapelu," říká Lukáš Rychtařík z Championship Music, agentury, která se o české mladé talenty stará a dodává: "Jsme zvědaví, jak to celé dopadne a jestli se bude turné líbit kapele i návštěvníkům koncertů."

Skupina Flattus se stala historicky prvním absolutním vítězem Českého YouTube Festu. Zaslanou skladbou Timeout nejdřív dokázala upoutat porotu a byla vybrána do finální devítky nejlepších skladeb. O vítězi pak rozhodli sami uživatelé. Dalšími finalisty se staly kapely KOFE-IN a BT'n'J.

Více informací o turné a Českém YouTube Festu najdete na stránce youtube.cz/ceskyfest.



Turné Flattus

26.11. Žďár nad Sázavou - Chilli
30.11. Olomouc - Bounty Rock
3.12. Znojmo - Gogo
9.12. Benešov - Atlas
13.12. Praha - Akropolis
15.12. České Budějovice - Martys Klub
17.12. Hradec Králové - AC Klub
22.12. Ostrava - Barráck
13.1. Krnov - Kofola
14.1. Valašské Meziříčí - M Klub
18.1. Plzeň - Anděl Cafe

 zdroj: TZ
zavřít