Bruce Springsteen míří do Prahy, v červenci vystoupí pod širým nebem

Vydáno 28.11.2011 | autor: redakce

Bruce Springsteen a jeho E Street Band potvrdili pražský koncert. Držitel dvaceti cen Grammy vystoupí 11. července 2012 ve fotbalové Synot Tip Aréně. Lístky jdou do prodeje už teď v pondělí. Naposledy se americký písničkář ukázal Praze v roce 1998, to zahrál akusticky v Kongresovém centru.

Bruce Springsteen míří do Prahy, v červenci vystoupí pod širým nebem Bruce Springsteen míří do Prahy, v červenci vystoupí pod širým nebem


Bruce_Springsteen_002Bruce Springsteen se proslavil hymnickými rockovými písněmi a poetickými texty, ve kterých dokázal vystihnout náladu nejen americké společnosti. Spolu s E Street Bandem se stal jedním z průkopníků „stadiónového rocku“. I před desetitisícovým davem dokáže navodit důvěrnou a přitom euforickou atmosféru rockového klubu.

Springsteenova bohatá diskografie zahrnuje jak komerčně úspěšná rocková alba, tak i folkově orientované práce. Mezi jeho nejlepší studiová alba patří Born In The USA a Born to Run. Během své hudební kariéry vydal 17 dlouhohrajících alb, tím posledním je The Promise. Celkem prodal více než 65 milionů alb ve Spojených státech a 120 miliónů po celém světě a získal mnoho ocenění za svou práci, včetně dvaceti cen Grammy, dvou Zlatých Glóbů a Oscara. Je považován za jednoho z nejvlivnějších skladatelů 20. století, v roce 2004 ho časopis Rolling Stone označil jako 23. největšího umělce všech dob.

E Street Band, více než doprovodná skupina, Springsteenovi přizvukovala od roku 1972 do roku 1988. Pak E Street Band nakrátko koncertně ožil v roce 1995 a od znovuzaložení v roce 1999 sekunduje Springsteenovi dodnes. A ukázalo se, jak na nových deskách, tak na energií nabitých koncertech, že ve spojení s E Street Bandem je Springsteen skutečně nejsilnější. Talenty i energičnost písničkáře a kapely vynikajících instrumentalistů, z nichž většina zná Bruce od mládí, se násobí.

Vstupenky do Synot Tip Arény budou od 5. prosince k dostání v předprodejní síti Ticketpro. Pořídíte je v rozmezí 1100 - 1950 korun. Půjde o jediné vystoupení ve střední a východní Evropě.


 
Text: TZ, kofo

zavřít