Jackson byl zabit neúmyslně, trest pro lékaře je čtyři roky

Vydáno 29.11.2011 | autor: redakce

Doktor Conrad Murray byl začátkem listopadu shledán vinným z neúmyslného zabití krále popu. Teď si vyslechl výši trestu. Doktor dostal nejvyšší možnou sazbu, ve vězení stráví čtyři roky. Michael Jackson zemřel v červnu 2009 na předávkování lékem Propofol.

Jackson byl zabit neúmyslně, trest pro lékaře je čtyři roky Jackson byl zabit neúmyslně, trest pro lékaře je čtyři roky

murrayZačátkem měsíce byl osobní lékař Michaela Jacksona dvanáctičlennou porotou shledán vinným z jeho neúmyslného zabití. Nyní byl odsouzen ke čtyřem letům za mřížemi. Je možné, že si odsedí jen polovinu a zbytek trestu mu bude odpuštěn.

Soudce však dodal, že je proti prominutí části trestu. Lékař prý během soudního líčení ani jednou neprojevil lítost nad svým činem.

Státní zástupce David Walgren také žádal po lékaři 100 milionů dolarů jako odškodnění pro děti Michaela Jacksona. Tolik by si prý zpěvák během naplánovaného turné This Is It vydělal. Tato případná vyrovnání budou součástí pozdějšího řízení.

Král popu zemřel v červnu 2009 na předávkování lékem Propofol. Conrad Murray se dopustil hrubé nedbalosti během podávání léku Propofol. Přivolaným záchranářům navíc zatajil, že Jackson lék užil.



Text: kofo


jackson_fred_top
zavřít