Lana Del Rey se zrodila pro smrt a v klipu krotí tygry

Vydáno 03.01.2012 | autor: redakce

Lana Del Rey je jedním z nejvýraznějších pěveckých objevů loňského roku. Ačkoliv její tvorba se výrazně liší od toho, co dnes nabízejí přední příčky hitparád, podařilo se jí hned s prvním singlem Video Games katapultovat až na jejich vrchol. Nyní vydává album Born To Die.

Lana Del Rey se zrodila pro smrt a v klipu krotí tygry Lana Del Rey se zrodila pro smrt a v klipu krotí tygry

Photo_Video_Gam4_300CMYKLana Del Rey lásce k hudbě podlehla již jako malá, ale až v osmnácti se rozhodla splnit si svůj sen a odešla do New Yorku. "Již od malička jsem věděla, že tam zakotvím. Na tomhle městě miluju úplně vše. Každý den tam strávený mě těší. Pokaždé, když vyjdu ze dveří, si říkám, že to bude pěkný den. New York mě nepřetržitě odměňuje za moji lásku k němu," uvádí na adresu této hudební mekky sama zpěvačka.

Průlomu dosáhla již svým nedávným debutovým singlem Video Games. Ten se vyšplhal na nejvyšší příčku prodejní hitparády iTunes hned v devíti zemích, mezi kterými najdeme například Německo, Velkou Británii, Austrálii nebo Francii.

Její album dostalo název Born To Die a vyjde již 30. ledna. Předcházet mu bude stejnojmenný singl, ke kterému Lana stihla natočit i nákladný videoklip. Sama ke klipu napsala scénář a mimo jiné do něj obsadila i dva živé tygry. Jak následně o natáčení uvedla, šlo o tu nejkrásnější věc, kterou doposud zažila.

Pětadvacetiletá zpěvačka se hudbě věnovala už v minulosti, kdy fungovala pod svým občanským jménem Elizabeth Grant. Nakonec si ale zvolila pseudonym, který je kombinací jména herečky ze 40. let minulého století Lany Turner a značky auta Ford Del Rey.



zdroj: TZ, map
zavřít