Nově objevený song The Doors vyjde v reedici alba L.A. Woman

Vydáno 03.01.2012 | autor: redakce

Poslední album The Doors L.A. Woman slaví čtyřicáté narozeniny. Příznivci jedné z nejslavnějších kapel se nyní mohou radovat z bohatého balíčku reedicí a bonusů, které vycházejí na počest tohoto výročí. Světlo světa navíc spatří nově objevená a dosud nevydaná píseň She Smells So Nice.

Nově objevený song The Doors vyjde v reedici alba L.A. Woman Nově objevený song The Doors vyjde v reedici alba L.A. Woman

 
doors l.a. woman packshot pressZdálo by se, že k celkově šestému a zároveň poslednímu studiovému albu legendární americké kapely The Doors L. A. Woman (vyšlo 29. dubna 1971) už nelze nic dodat. Aktuální zprávy firmy Rhino však naznačují, že začátkem roku 2012 se můžeme dočkat opravdového pamětnického potěšení.

Asi nejbluesověji orientované album čtveřice Doors kdysi překvapilo vyhazovem předchozího producenta Rothschilda a velkou šancí pro nahrávacího inženýra Bruce Botnicka. Dva měsíce ve studiu v L.A. daly vzniknout deseti skladbám, včetně hitů Love Her Madly a Riders On The Storm.

Ví se, že krom dotáček kláves to šlo do pásu vlastně live, že plánované koncertní promo turné skončilo už po druhém vystoupení Morrisonovým zhroucením, a že jeho následný výlet do Paříže trval jen do 3. července 1971, kdy tam zemřel. Bylo mu oněch rockově dost často prokletých sedmadvacet...

Více než čtyřicet let od vydání LP s netradičním průhledným okénkem v obalu jubilejní balíček nabízí:
2CD L. A. Woman (40th Anniversary), obsahujícího remasterovanou podobu původního alba (vyšlo v rámci boxsetu Perception), dříve nevydané alternativní verze skladeb, nový objev She Smells So Nice a booklet s postřehy Davida Frickeho (šéfeditor časopisu Rolling Stone).

Dále pak tři odlišné digitální verze alba L.A. Woman (základní + exkluzivní pro iTunes a Amazon, vždy doplněných různými bonusy) a na DVD a Blu-Ray The Doors : Mr. Mojo Risin´: The Story Of L.A. Woman obsahující dokument o natáčení alba a vyprávění pánů Manzareka, Kriegera, Densmorea, či Jacka Holzmana (zakladatele Electra Records, kde vycházela alba skupiny), Bruce Botnicka (co-producenta a zvukového inženýra alba) nebo bývalého manažera kapely Billa Siddonse.

5. března 2012 pak bude následovat 2LP L. A. Woman: The Workshop Sessions (40th Anniversary), na třech stranách nabízejícího skladby z druhého CD a na poslední straně laser disk s fotografiemi a grafikou Electric Woman z původního obalu alba L. A. Woman.

Zajímavou související aktualitou je fakt, že Ray, Robbie a John a mladý producent, muzikant a DJ Skrillex spolupracují na dokumentárním filmu Re:Generation, zachycujícím hudební kontakt současných tvůrců s muzikanty různého věku a stylového zaměření. Výsledkem tohoto speciálního setkání je společná nahrávka Breakin´A Sweat.



zdroj: TZ, map 

zavřít